Читај ми!

Олга Даниловић против Доне Векић за четврто коло Ролан Гароса

Српска тенисерка Олга Даниловић састаће се са Хравтицом Доном Векић у трећем колу Ролан Гароса. Меч је заказан за 11.00 часова и биће уједно и први дуел на програму на терену "Симон Матје".

Даниловићева ће имати прилику да дође до свог најбољег пласмана на другом гренд слему у сезони, с обзиром на то да је пласманом у трећу рунду изједначила свој најбољи резултат, оставрен претходне године.

Тада ју је након велике борбе у три сета избацила Тунижанка Онс Џабур.

Српска тенисерка је у серији од пет везаних победа на Ролан Гаросу, рачунајући и квалификације, а у другој рунди је дошла и до вероватно највећег успеха у својој досадашњој каријери.

Након преокрета и два и по сата сјајне тениске представе, Даниловићева је победила десету тенисерку света - Американку Данијел Колинс.

Колико јој је значио тријумф над Колинсовом, видело се и након завршетка дуела када је једина преостала српска представница на Ролан Гаросу заплакала, након чега дуго није успела да сакрије емоције изазване великим подухватом.

Како би дошла до свог најбољег пласмана у Француској, Даниловићева ће само дан након веома исцрпљујућег меча морати да савлада Дону Векић, са којом се до сада није састајала.

Векићева боље пласирана и знатно искуснија

Тренутно најбоље рангирана хрватска тенисерка, која је пре почетка турнира била 40. на ВТА листи, имаће прилику да изједначи свој најбољи резултат на Ролан Гаросу, забележен 2019. године.

Рођена Осијечанка са пребивалиштем у Монаку је у досадашњем току каријере освојила четири турнира, а најбољи пласман у каријери остварила је управо 2019. године када је била 19. играчица света.

Тренер јој је сународник Никола Хорват, деснорука је и игра дворучни бекхенд.

Победница меча између Даниловићеве и Векићеве ће се у четвртом колу састати са бољом из дуела између Клои Паке и Маркете Вондорусове.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије