Реприза епског меча од пре три године - Музети наредни Ђоковићев ривал у Паризу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће у трећем колу Ролан Гароса против Италијана Лоренца Музетија, који је у другој рунди вечерас савладао француског ветерана Гаела Монфиса са 3:0 у сетовима (7:5, 6:1, 6:4).

Новак Ђоковић је раније данас убедљиво победио Шпанца Роберта Карбаљеса Баену у другом колу Ролан Гароса, а вечерас је сазнао ко ће му бити ривал у трећој рунди гренд слем турнира у Паризу.

Пети пут у каријери Ђоковић ће играти против Италијана Лоренца Музетија (22), који је у другом колу надиграо француског ветерана Гаела Монфиса са 3:0 у сетовима (7:5, 6:1, 6:4).

Српски тенисер води са 4:1 у победама када је Музети на другој страни мреже. Последњи пут га је савладао у априлу ове године, у мечу осмине финала мастерса у Монте Карлу. Било је тада 2:0 за најбољег тенисера света - 7:5, 6:3.

Једину победу над Ђоковићем Музети је уписао такође у осмини финала Монте Карла, али прошле године, када је славио са 2:1 у сетовима (4:6, 7:5, 6:4).

Претходно је Ђоковић три пута био бољи од 15 година млађег ривала - у осмини финала Ролан Гароса 2021. године, на старту турнира у Дубаију 2022. и исте године у четвртфиналу мастерса у Паризу.

Нарочито узбудљив и незабораван био је први сусрет двојице тенисера на париској шљаци пре три године, када је Музети прва два сета добио у тај-брејку, након чега је освојио само један гем и на крају предао меч при вођству Ђоковића од 4:0 у одлучујућем сету.

Музети је тренутно 30. играч света, а најбољи пласман му је 15. позиција на којој је био крајем јуна прошле године. У каријери је освојио два АТП трофеја и никада није стигао даље од осмине финала гренд слема - баш на Ролан Гаросу 2021. и 2023. године.

Шљака је омиљена Музетијева подлога, најдражи ударац му је форхенд, а највише воли да игра на Вимблдону иако му је Њујорк град из снова. Да није тенисер, каже да би био глумац пошто воли Ал Паћина. Узор му је Роџер Федерер, а прати и фудбал и кошарку и навија за Лос Анђелес лејкерсе и Јувентус. Ужива у рок музици, лазањама и пици.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије