Лајовић намучио Фрица, али завршио учешће на Ролан Гаросу

Српски тенисер Душан Лајовић завршио је учешће на Ролан Гаросу пошто је у другом колу изгубио од Американца Тејлора Фрица са 3:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Меч два тенисера трајао је два сата и двадесет минута, а Американац је оправдао улогу фаворита с обзиром да је тренутно 12. рекет света, док је Србин на 61. позицији.

Стекао се утисак да је први сет припао Фрицу захваљујући кратком паду концентрације Лајовића.

После серије сигурних сервис гемова на обе стране, у осмом гему, српски тенисер дозволио је Американцу да поведе са 40:0, искористи другу брејк лопту. Фриц је стекао предност 5:3 а потом и рутински затворио сет.

У другом сету на неки начин поновљен је сценарио из првог, али са замењеним улогама.

Лајовић је у четвртом гему искористио трећу брејк лопту, па је повео са 4:1. Наступила су три гема где су тенисери били сигурни, а онда је Душан при резултату 5:3 пропустио брејк и сет лопту, да би у наредном гему искористио трећу и изборио поравнање.

Трећи сет је почео идеално по српског тенисера. Већ у првом гему направио је брејк, али није успео и да га потврди, па је Фриц одмах поравнао на 1:1. 

У наставку је Американац у осмом гему поново одузео гем Лајовићу за 5:3, а после тога га је и потврдио за 6:3.

У последњем, четвртом сету, Лајовић је изгубио сервис већ у првом гему, након чега је Фриц успешно одржавао предност. Најбољу прилику да се врати у сет и меч имао је у четвртом гему када је пропустио брејк лопту. 

Фриц је касније рутински привео дуел крају. Наредни ривал Американцу биће бољи из дуела Кокинакиса и Цепјерија.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије