Читај ми!

Ђоковић: Представљати своју државу на Олимпијским играма је част и привилегија

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић рекао да је част и привилегија представљати своју државу на Олимпијским играма и додао да ће покушати да буде најбољи што може на Играма у Паризу, од 26. јула до 11. августа.

Најбољи тенисер Србије и света говорио је за сајт Светске тениске федерације (ИТФ) о својим досадашњим искустнима као и о очекивањима на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

"Представљати своју државу на Олимпијским играма је част и привилегија. Олимпијске игре су нешто посебно, и само бити у том селу, чини вас да се осећате посебно инспирисаним и поносним", рекао је Ђоковић.

Ђоковић нема златну медаљу са Олимпијских игара, а највећи успех остварио је 2008. у Пекингу кад је освојио бронзу.

"Освојио сам бронзану медаљу, било је то доста давно. Ипак, научићу из претходних искустава и покушати да одржим рутину како бих био у стању да одиграм најбоље што могу. Имао сам највећу могућу част да носим српску заставу. Нисам имао то искуство са церемоније отварања Игара још од Лондона 2012", додао је он.

Ђоковић је истакао да се нада да ће имати прилике да то опет понови и да ужива у искуству Олимпијских игара, јер, како каже, оне су посебне.

"Представљати своју земљу је велика част и бити део најстаријег спортског такмичења, то се не може поредити ни са чим у мојој тениској каријери", истакао је Ђоковић.

"Осећам се добро психички и физички, добро сам радио са својим тренером ове недеље. Због тога сам овде са вама, да победим барем у једном мечу и повратим самопоуздање. Заиста се надам да ћу се лепо провести са публиком и породицом, како бих турниру вратио све што ми је дао. Желео бих да се захвалим организаторима турнира на добродошлици", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Женеви.

Најбољи тенисер планете за сад је један од 85 чланова српске екипе за Париз.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије