Читај ми!

Лајовић у полуфиналу турнира у Барселони

Душан Лајовић пласирао се у полуфинале турнира у Барселони након победе над Артуром Фисом.

Српски тенисер Лајовић савладао је француског играча Фиса са 2:1, по сетовима 6:4, 3:6, 6:2 за нешто више од два сата игре. Фис је 36. на АТП листи, док је Лајовић 59. тенисер на свету.

Лајовић је други пут у каријери савладао Фиса, претходно је био бољи од Француза на турниру у Буенос Ајресу.

Лајовић је одлично отворио дуел, одмах је направио брејк и стекао иницијалну предност, међутим Француз је узвратио одузимањем сервиса у шестом гему чиме је дошао до изједначења - 3:3. Лајовић је у деветом гему поново направио брејк и мирно привео сет крају за вођство од - 1:0.

У другом сету Фис је заиграо офанзивније, направио је серију од три освојена гема, између осталог у овом делу игре направио је два брејка, а Лајовић је узвратио само једном, што није било довољно за преокрет и коначан тријумф у два сета. Уместо тога, Фис је стигао до изједначења у сетовима - 1:1.

Опрезна игра тенисера у одлучујућем сету одложила је брејкове, први се догодио у шестом гему, тада је Лајовић дошао до предности од 4:2 и тиме је најавио победу на мечу. Лајовић је у последњем гему искористио трећу меч лопту и обезбедио полуфинале турнира.

Противник српском тенисеру за финале у Барселони, турнира из серије 500, биће Стефанос Циципас. Дуел је на програму 20. априла, али још увек није потврђен прецизан термин одигравања меча. У другом полуфиналу играће Каспер Руд и Томас Мартин Ечевери.

Турнир у Барселони игра се за наградни фонд од 2.782.960 евра.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво