Лајовић победом над Фокином до четвртфинала турнира у Барселони

Српски тенисер Душан Лајовић победио је Шпанца Алехандра Давидовича-Фокину резултатом 2:1 (7:6(12:10), 3:6, 6:1) и пласирао се у четвртфинале турнира у Барселони.

Лајовић победом над Фокином до четвртфинала турнира у Барселони Лајовић победом над Фокином до четвртфинала турнира у Барселони

Након два сата и 32 минута тениса и беспоштедне борбе у осмини финала турнира у Барселони, Душан Лајовић је трећи пут у каријери савладао домаћег тенисера Алехандра Давидовича-Фокину, од којег никада није изгубио. Србин ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела Аустралијанца Алекса де Минора и француског тенисера Артура Флиса.

Већ прва два дугачка гема наговестила су веома узбудљив и маратонски први сет у којем су и Лајовић и Давидович Фокина по три пута одузели сервис противнику.

Српски тенисер је имао вођство од 5:3, сервирао је за освајање сета и био надомак успеха, али је прокоцкао сет лопту након које је Шпанац нанизао три поена, дошао до брејка и продужио неизвесност.

Гем по гем, стигло се до тај-брејка у којем је Фокина повео са 3:0 и 5:2. Само два поена су га делила од сета, али се Лајовић није предавао. Спасао је Србин при резултату 6:4 две сет лопте за шпанског играча, а онда и трећим узастопним поеном зарадио своју прву у тај-брејку.

Остао је прибран Шпанац, играло се потом поен за поен, Фокина је пропустио још две, а Лајовић још једну сет лопту, али је своју укупно четврту у првом сету искористио и резултатом 12:10 запечатио маратонски тај-брејк вредан вођства од 1:0 у сетовима.

У другом сету први је запретио Фокина брејком у другом гему за вођство од 2:0. Ипак, Лајовић је већ у наредном, уз само један изгубљен поен, узвратио истом мером, а онда брзо и поравнао резултат на 2:2.

Није било брејк шанси све до осмог гема у којем је српски тенисер сервирао, а Шпанац повео са 0:40. Архивирао је Лајовић све три везане брејк лопте, али је приуштио Фокини још једну, а онда му дуплом сервис грешком поклонио брејк и вођство од 5:3. У наредном гему Фокина је мирно одсервирао за изједначење - 1:1 у сетовима.

Одлучујући сет у потпуности је припао Душану Лајовићу. Српски тенисер је направио брејк већ у другом гему, пребродио је исцрпљујући пети у којем се суочио са 22 одиграна поена и четири брејк лопте, а онда се разочарани Фокина већ помирио са судбином, још једном изгубио сервис и на крају остао на свега једном освојеном гему.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво