Војин Величковић за РТС: Мислим да су и Новак и Горан задовољни сарадњом

Тениски коментатор Војин Величковић био је гост Јутарњег програма РТС-а у којем је говорио о раскиду сарадње Новака Ђоковића и Горана Иванишевића.

Новак Ђоковић и Горан Иванишевић након мастерса у Мајамију завршили су петогодишњу сарадњу. Ђоковић је по повратку у Србију тренирао на Кошутњаку са Ненадом Зимоњићем.

"Ја био сам на тренингу, али нисам разговарао са њим. Желео сам, али нисам успео због амбијента који је био феноменалан. Било је много деце из оближње школе који су све време викали Ноле, Ноле. И једноставно, био је тако интересантно било да једноставно Ноле није имао времена од толиких потписивања, сликања са децом. Није имао времена да прича, али биће друге прилике. Ненад Зимоњић је био са њим, па ћемо видети да ли ће то бити нека дугорочна сарадња, стална сарадња или је то привремена, рекао је Величковић у Јутарњем програму РТС-а.

Истиче да ће се убрзо знати ко ће наследити Иванишевића и да ли ће то бити Зимоњић.

"Сигурно још тек су почели, видећемо шта ће бити у наредном периоду, али верујем да ће се убрзо то средити, мислим већ данас и евентуално сутра. Нисам тачно сигуран када ће отићи у Монте Карло. Тако да има времена још дан, два. Тако да је то сасвим довољно да они анализирају ситуацију и евентуално се договоре", истиче тениски стручњак.

Сматра да га није изненадио прекид сарадње између Новака и Горана.

"Видело да више нема хемије међу њима. Видело се да њихова сарадња више не функционише као раније. Ја мислим да је Горану пресудила та промена правила од пре две године, да је постало, после толико времена када је било забрањено, значи постало је дозвољено давање савета за време мечева. Ја мислим до пре две године није било могуће и једноставно тада тренери нису могли да говоре играчима токо мечева шта да раде. Када је то постало дозвољено, видело се да Горан нема увек прави савет за Новака и то је онда за последицу имало те честе њихове свађе токо мечева када је Ноле довикивао њему 'Па кажи ми нешто', а овај није имао право решење да каже. А онда камера на Горана који гледа зачуђено. Мислим да је то пресудило једноставно" закључио је Војин Величковић.

Сматра да су Иванишевић и Ђоковић задовољни сарадњом.

"Њих двојица су супер сарађивали. Једноставно, оваква завршница не умањује квалитет рада Горана Иванишевића и колико је он уткао своје стручности у успехе Новака Ђоковића. Ово је спорт, знамо да тренери никада не трају доживотно, увек су привремено. Неки пут је мало дуже, неки пут мало краће, али мислим да и Горан и Новак имају разлога да буду задовољни својом сарадњом", истакао је гост Јутарњег програма.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво