Алкараз одбранио титулу у Индијан Велсу и подигао први пехар у 2024.

Шпански тенисер Карлос Алкараз победио је Руса Данила Медведева резултатом 2:0 у сетовима (7:6(7:5), 6:1) у репризи прошлогодишњег финала мастерса у Индијан Велсу.

Карлос Алкараз је нанизао 12. победу на мастерсу у Индијан Велсу и одбранио титулу у калифорнијској пустињи, коју је и прошле године освојио победивши у финалу Данила Медведева.

Млади Шпанац је тако подигао свој први пехар у 2024. и први још од прошлогодишњег Вимблдона, где је у финалу савладао Новака Ђоковића. Трофеј у Калифорнији је 13. у Алкаразовој каријери, а пети из АТП серије 1000.

Медведев је сигурније ушао у финални дуел, првом приликом је узео брејк и повео са 2:0, али је Карлито одговорио истом мером у петом гему, па је сет одлучен у неизвесном тај-брејку који је припао у кључним тренуцима мирнијем Алкаразу.

Такав расплет потпуно је психички пореметио и унервозио руског тенисера који је у другом сету изгубио конце дешавања на терену. Освојио је само један гем и два пута изгубио сервис, а брејк прилика му се није ни указала.

Био је ово шести окршај Алкараза и Медведева, а Шпанац сада води са 4:2 у победама. 

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво