Троицки: У Краљеву да наставимо тријумфалан низ

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки верује да ће и трећи пут национални тим слављенички завршити меч у Краљеву, овога пута против Словачке.

Тениска репрезентација Србије играће квалификациона рунду Дејвис купа против Словачке 2. и 3. фебруара у Краљеву. Србија ће морати да савлада Словачку уколико жели да се пласира у групном делу финалне фазе такмичења.

Србија је последњи пут играла пред домаћом публиком 2018. године против Индије, такође у Спортском центру "Ибар".

"Већ трећи пут играмо у Краљеву и сећам се да нас је публика носила до тријумфа. Позивам их да нам и ове године помогну против Словачке, да наставимо тријумфалан низ", рекао је Троицки пред меч који репрезентација Србије игра као домаћин после пуних пет година.

Селектор је навео да постоје мали проблеми у планираном саставу.

"Сви репрезентативци који су овде, у Краљеву и Врњачкој Бањи су спремни за меч и имају одличне услове да се припреме за петак и суботу. Нажалост, већ се знало да Новак неће да игра, а од планираних репрезентативаца због прехладе је отпао и Хамад Међедовић. Међутим, Кецмановић, Ђере, Лајовић и Ћаћић су спремни за сва искушења", истакао је Троицки.

Спаринг појачање за мечеве против Словачке биће јуниорски репрезентативац Огњен Милић.

"Прикључили смо, по традицији, јуниорског репрезентативца Огњена Милића. Реч је о леворуком талентованом играчу коме ће да пуно значи рад са сениорским репрезентативцима", навео је Троицки.

Селектор Словачке Тибор Тот верује у свој тим и похвално је говорио о условима у Краљеву.

"До сада нисам имао прилике да будем у Краљеву, а услови су одлични. Верујем да ћемо јаком тиму Србије, једном од најбољих у свету, чак и без Новака, да се супротставимо како доликује. Дошли смод а се боримо, па Италијане смо намучили прошле године, било је 3:2 за њих, зашто да то не поновимо и овде", поручио је Тибор Тот.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара