Синер: Ово је посебан турнир за мене, захвалан сам родитељима

Италијански тенисер Јаник Синер захвалио је у Мелбурну породици, тиму и навијачима на подршци и истакао да је Аустралијан опен посебан турнир за њега.

Јаник Синер освојио је Аустралијан опен након тријумфа над Данилом Медведевом у финалу турнира 3:2, по сетовима 3:6, 3:6 6:4, 6:4, 6:3 за три сата и 45 минута игре.

Синер је успео четврти пут заредом да савлада Медведева, а уз то ово је био њихов први међусобним дуел на неком од гренд слем турнира.

"Одиграли смо много мечева, једноставно сам нашао нешто у својој игри. Ти ме гураш, ти сати које си провео на терену, то је невероватно. Надам се да ћеш и ти једном да освојиш трофеј овде. Желим ти све најбоље у наставку сезоне", рекао је Синер.

Синер је освојио прву гренд слем титулу у каријери, а Медведев је остао празних руку у трећем финалу на Аустралијан опену.

"Ово је посебан турнир за мене. Хвала мом тиму, свима у боксу, онима код куће. Трудили смо се да напредујемо из дана у дан, да будемо јачи, ментално. Бодрили сте ме, били уз мене. Није било лако са мном, али хвала вам свима", истакао је италијански тенисер.

Синер је први Италијан који је освојио гренд слем трофеј од 1976. године и тријумфа Адријана Панате на Роланд Гаросу.

"Свима код куће, посебно породици, посебно родитељима желим све најбоље. Хвала што су ми дозволили да изаберем тенис. Никада нису вршили притисак на мене. Имао сам слободу као дете и зато им велико хвала. Видимо се следеће године, хвала вам свима", додао је Синер.

Ово је први пут од 2014. године да титулу у Мелбурну није освојио Новак Ђоковић, Рафаел Надал или Роџер Федерер и први пут још од 2005. да ниједан од чланова "велике тројке" није био учесник финала.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије