Јаник Синер - кад Новак изгуби од своје унапређене верзије

Синер је прекинуо Ђоковићев тријумфални низ од 33 меча на Аустралијан опену и нанео му први пораз од 2018. године на турниру у Мелбурну. Италијан је од четири последња дуела у три показао да је бољи од најбољег на свету. Међутим, најбоља верзија данашњег Новака Ђоковића би победила најквалитетнијег Синера.

Јаник Синер - кад Новак изгуби од своје унапређене верзије Јаник Синер - кад Новак изгуби од своје унапређене верзије

Новак Ђоковић је рекао после пораза да је одиграо један од најлошијих мечева у каријери, што је ноторна истина, али је такође чињеница да је Јаник Синер био на Ђоковићевом нивоу из, рецимо, 2011. године. Самопоуздање, одличан скаутинг, прецизни ударци и челично стрпљење били су уочљиви приликом сваког Синеровог покрета.

Ђоковић је изгубио полуфинални меч против Синера јер "није био сав свој" како би рекла реклама. Утешна награда за тениске љубитеље је та што је српског аса савладала његова унапређена верзија.

Посматрајући припрему, игру и менталну снагу, јасно је да је Синера у овом мечу могао да добије само Ђоковић, али најбољи Новак Ђоковић, који очито то није био у полуфиналу Аустралијан опена. Ретроактивно, најбољи тенисер света је током овог турнира трагао за формом и ритмом који није пронашао. Једино је против Адријана Манарина у четвртој рунди  приказао препознатљивог себе, али га је, очито, тада нешто посебно мотивисало.

Јаник Синер је према игри други тенисер света, иако је на званичној АТП листи четврти. Његовог став на терену неодољиво подсећа на Новака Ђоковића. Међутим, Синер је прототип модерног тенисера који је своју игру базирао на Ђоковићевим саветима из периода Новакових најбољих наступа. Притом, Италијан ни у једном тренутку не копира оно што ради Ђоковић, већ то усавршава.

Ударци с основне линије, промена правца кретања, визуелизација простора "патенти" су српског тенисера. Ту му није било равних, али су проток времена и промене у тенису донеле новину у ударцима које Ђоковић у овом полуфиналу није могао да брани. Присетимо се за тренутак најбољег Новака. Агресивног у комбинацији са рискантним ударцима. Не Синера, Новака.

Коначно, Синер је савладао Ђоковића јер је увидео да српски тенисер има лош дан, па је у маниру најбољег на свету наступио самоуверено у свакој прилици која му се указала због слабашне игре противника.

Ђоковић је много пута до сада био у такозваним безизлазним ситуацијама, али је увек проналазио нове трикове да направи потребан корак за пењање на тениски трон. Јаник Синер је постмодерна верзија најбољег свих времена - Новака Ђоковића. Прерано је рећи да је наследник.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво