Џенг и Сабаленка у финалу Аустралијан опена

Арина Сабаленка у Мелбурну у полуфиналу Аустралијан опена победила је Коко Гоф са 2:0, по сетовима 7:6/7:2, 6:4. Њена ривалка у финалу биће Ћивен Џенг која је била боља од Дајане Јастремске такође са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.

Дуел Американке и Белорускиње трајао је сат и 42 минута, a бранитељка титуле уписала је трећи тријумф из седам мечева против Гоф, која је тренутно четврта тенисерка света.

Обе тенисерке су у првом сету направиле по три брејка, а победница овог дела меча одлучена је у тај-брејку, који је припао Сабаленки резултатом 7:2.

У другом сету играло се гем за гем, а онда је Белорускиња у деветом гему направила брејк и повела 5:4.

Сабаленка је потом на свој сервис искористила другу меч лопту и заслужено је стигла до победе.

Сабаленка брани титулу на Аустралијан опену, пошто је прошле године у финалу савладала Казахстанку Елену Рибакину 4:6, 6:3, 6:4.

Џенг убедљива против Јастремске

Меч је трајао један сат и 42 минута. Џенг је 15. тенисерка света, док је Јастремска 93. на WТА листи. Јастремска је повела 2:0 у првом сету, али је Кинескиња изједначила на 2:2.

Обе тенисерке су затим освојиле по један гем, а онда је Џенг направила брејк и повела 4:3. Кинескиња је потом на свој сервис стигла до 5:3. Џенг је задржала предност од два гема и први сет је добила резултатом 6:4.

У прва два гема другог сета није било брејкова. Кинескиња је у трећем гему стигла до брејка, а онда је Јастремска узвратила рибрејком.

Џенг је у седмом гему одузела гем на сервис противнице и повела 4:3. Кинеска тенисерка је потом на свој сервис повела 5:3, а онда је задржала предност од два гема до краја сета (6:4) и заслужено је до стигла до победе.

Џенг ће по први пут у каријери играти у финалу једног гренд слем турнира. Финале Аустралијан опена је на програму у суботу, а титулу брани Сабаленка, која је прошле године у финалу победила Казахстанку Елену Рибакину 4:6, 6:3, 6:4.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара