Ђоковић против Синера за финале Аустралијан опена

Аустралијан опен је ушао у завршну фазу. Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић играће полуфинале против Јаника Синера. Дуел је на програму у петак од 4.30 на "Род Лејвер арени". Текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Синера за финале Аустралијан опена Ђоковић против Синера за финале Аустралијан опена

Новака Ђоковића још два меча деле од 11. титуле на Отвореном првенству Аустралије и јубиларног 25. гренд слем трофеја.

Ривал српском тенисеру у полуфиналу Аустралијан опена биће Јаник Синер, четврти играч на АТП листи.

Прошле године, Синер је показао да је један од ретких тенисера који може равноправно да игра против светског броја један.

Ђоковић и Синер су одиграли шест међусобних мечева. Новак је био бољи у четири дуела. Синер је успео два пута да савлада српског тенисера - први пут у групној фази Завршног турнира 2023. у Торину, где је био бољи са 2:1, а потом и у полуфиналу Дејвис купа, када је истим резултатом надиграо српског представника.

Италијан инсистира на промени ритма, често игру поставља дефанзивно, улази у дуге размене у којима чека грешке противника, а напада када има отворену ситуацију за винер.

Ђоковић никада није изгубио полуфинале у Мелбурну

Српски тенисер је до сада десет пута био шампион првог гренд слема у сезони, када год је дошао до полуфинала никада није поражен.

Синеру је овогодишњи резултат најбољи у каријери на турниру у Мелбурну. Највеће досадашње достигнуће му је четвртфинале 2022. године.

Италијан до полуфинала није изгубио ниједан сет, редом је побеђивао Ботика ван де Зандшулпа, Јаспера де Јонга, Себастијана Баеза, Карена Хачанова и Андреја Рубљова.

С друге стране, Ђоковић је постепено подизао форму и стигао међу четири најбоља тенисера у Аустралији са три изгубљена сета.

У првом колу млади Хрват Дино Прижмић је одушевио публику упорношћу и једним освојеним сетом, али није био на нивоу најбољег свих времена.

Српски тенисер је наставио тријумфални низ, али такође са изгубљеним сетом против Алексеја Попирина, а затим је једноставно дошао до победе над Томасом Мартином Ечеверијем у три сета. Адријан Манарино је био најлакши задатак за Ђоковића у којем је српски тенисер изгубио само три гема.

Четвртфинални меч против Тејлора Фрица, Ђоковић је добио са 3:1 у сетовима, али и одличном игром у пресудним тренуцима.

Други полуфинални пар чине Данил Медведев и Александер Зверев, а бољи из тог меча играће финале Аустралијан опена против победника дуела Ђоковића и Синера.

Дуел српског и италијанског тенисера је на програму у петак од 4.30 на "Род Лејвер арени". Текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару