Зверев зауставио Алкараза у четвртфиналу Аустралијан опена и заказао полуфинале са Медведевом

Немачки тенисер Александар Зверев савладао је Шпанца Карлоса Алкараза 3:1, по сетовима 6:1, 6:3, 6:7, 6:4 у четвртфиналу Аустралијан опена. Зверев је последњи играч који се пласирао у полуфинале првог гренд слема у сезони. Дуел је трајао три сата и пет минута.

Зверев је пласманом у полуфинале Аустралијан опена направио најбољи резултат у каријери на турниру. Одличном игром, у четири сета је савладао фаворизованог Алкараза. Током већег дела меча Зверев је инсистирао на офанзиви и био незаустављив.

Немац је одлично започео меч, већ у другом гему је стигао до брејка, а потом је потврдио одузет сервис противнику и стекао предност од 3:0. До краја првог сета виђен је још један брејк за 5:1. Последњи гем Зверев је добио без изгубљеног поена.

Расположени Зверев у наставку игре није одустајао од разорних, помало и рзичних напада. Међутим, самоувереност код немачког тенисера се примећивала при сваком ударцу.

Алкараз је на почетку другог сета заиграо боље. Покушао је резултатски да се врати у меч, али је Зверев није одустајао од виског нападачког ритма. Немац је у седмом гему стигао до предности од 4:3, потом је направио и други брејк и рутински стигао до недостижне предности од два сета.

На почетку трећег сета Алкараз није пронашао прави ритам. Немачки тенисер је стигао до 3:1, али је Шпанац у деветом гему одузео сервис противнику и смањио резултат на 5:4, а већ у наредном гему стигао до изједначења 5:5. Потом су разменили по гем, а сет је решен бољом игром Шпанца у тај-брејку 7:2. Зверев је освојио прва два поена у тај-брејку и потом стао, а Алкараз није одустајао.

Четврти сет је током већег дела био уједначен, Зверев је искористио прилику у деветом гему и брејком дошао надомак тријумфа 5:4. Наредни сервис гем Немац је привео крају уз мање осцилације у игри.

Зверев је последњи тенисер који је изборио пласман у полуфинале Аустралијан опена, а играће против Данила Медведева који је савладао Хуберта Хуркача.

Медведев и Зверев су до сада одиграли 18 међусобних дуела, а успешнији је руски тенисер са 11 тријумфа, а занимљиво је да ће им ово бити први меч на неком гренд слему.

Полуфинални парови Аустралијан опена у мушкој конкуренцији:

Новак Ђоковић - Јаник Синер
Данил Медведев - Александер Зверев

петак, 10. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара