Ђоковић Кирјосу открио тајну успеха: Показаћу ти омиљено дрво на којем висим наопачке

Новак Ђоковић је након меча у шаљивом тону разговарао са Ником Кирјосом и рекао да ће му показати омиљено дрво у ботаничкој башти у Мелбурну с којим размењује енергију.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Тејлора Фрица са 3:1, по сетовима 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 у четвртфиналу Аустралијан опена. Ђоковић ће играти 11. полуфинале у каријери у Мелбурну.

Након дуела са Фрицом, Ђоковићу се придружио Ник Кирјос, тенисер и коментатор Јуроспорта мечева у Аустралији.

"Изгледаш добро у кабини, али овде још боље, надам се ускоро и с рекетом у руци. Много сам се мучио током прва два сета. Играо је квалитетно, јако добро сервирао, стајао близу основне линије, није ми дао да дишем и било је тешко да пронађем ритам. Док је сунце било ту, било је баш вруће", навео је Ђоковић.

Ђоковић је у једном тренутку меча имао 15 брејк прилика и ниједну није успео да искористи, на тај податак га је подсетио и Кирјос.

"Било ми је као да играм против тебе. Тејлор има један од најбољих сервиса на свету, видело се то и против Циципаса, знам каква је претња. Видео сам да сам имао брејк лопте четири од 21, али направио сам брејкове када је требало. Подигао сам ниво игре средином трећег сета, сјајно сам сервирао и чак имао више асова, што је изненађујуће", истакао је српски тенисер.

Ђоковић ће у полуфиналу Аустралијан опена играти против бољег из дуела Андреј Рубљов – Јаник Синер.

"Различити играчи, али обојица су у сјајној форми. Рубљов је блистао против Де Минора, невероватне размене су биле. Синер игра најбоље у каријери, имали смо неизвесне мечеве, али сада ћемо узети кокице ти и ја, и уживати у мечу", рекао је Ђоковић.

На крају разговора, Кирјос је упитао Новака како успева да игра на високом нивоу са 36 година. Будући да се тенисери познају, Аустралијанац је питао Ђоковића које дрво грли у ботаничкој башти у Мелбурну.

"Показаћу ти које је дрво, али не смеш да кажеш никоме. Скинеш патике, попнеш се на највишу грану и висиш наопачке 33 минута и три секунде. Онда ћеш освојити гренд слем", закључио је Новак Ђоковић.

Ботаничка башта у Мелбурну налази се недалеко од Мелбурн парка где је смештен тениски комплекс на коме се играју мечеви првог гренд слема у сезони.

Поред тога, често се победници на Аустралијан опену фотографишу са пехаром управо у ботаничкој башти која је недалеко и од хотела у коме су тенисери бораве за време турнира.

Ђоковић је до сада 10 пута био шампион Отвореног првенства Аустралије.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару