Ђере изгубио од дебитанта и завршио учешће на Аустралијан опену

Српски тенисер Ласло Ђере изгубио је у првом колу Аустралијан опена од Француза Артура Казоа резултатом 3:2 у сетовима (6:2, 6:7 (3-7), 6:2, 3:6, 6:2).

Већ након првог меча у Мелбурну за Ласла Ђереа је завршено учешће на првом гренд слему у сезони пошто је у пет сетова изгубио од 122. тенисера света, дебитанта који је на Аустралијан опену заиграо захваљујући специјалној позивници.

Српски тенисер је тако на укупно седам наступа на Аустралијан опену остао на само једној победи коју је уписао прошле године над Зизуом Бергсом.

Казо је већ у другом гему први пут одузео Ђереу сервис, а још један брејк му је био довољан да са убедљивих 6:2 освоји први сет.

У другом сету је одиграно неколико маратонских гемова. Ђере је у два наврата спасавао и сет лопте, а потом у тај-брејку изједначио на 1:1.

Наставио је тенисер из Србије да се мучи, а Француз није посустајао, него је по већ опробаном рецепту дошао до брејка на самом старту сета. Узео је убрзо још један и повео у укупном скору - 2:1.

Није се предао Ђере, анулирао је две брејк лопте у трећем гему четвртог сета након којег су наредна три завршена брејком - два када је сервирао Казо. Представник Србије је смогао снаге да очува предност и поравна резултат на 2:2 у сетовима.

У четвртом гему одлучујућег сета српски тенисер је дуплом грешком поклонио брејк противнику због чега је при резултату 5:2 морао да сервира за останак у мечу. Није му ишло, па је, након још једног брејка, трећи и последњи пут на семафору писало 6:2 за Казоа.

Француз ће у другом колу Аустралијан опена играти против Холгера Рунеа.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво