Трећи дан на Аустралијан опену - троје српских тенисера на теренима у Мелбурну

Трећег дана Аустралијан опена такмичиће се троје српских тенисера. Душан Лајовић ће играти први меч на терену број 5, сат времена после поноћи по средњоевропском времену. У истом термину, али на терену број 17 играће и Ласло Ђере. Једина српска представница у Аустралији биће Александра Крунић која неће пре 4.30 на терену број 5.

Трећи дан на Аустралијан опену - троје српских тенисера на теренима у Мелбурну Трећи дан на Аустралијан опену - троје српских тенисера на теренима у Мелбурну

Друго коло Аустралијан опена од српских тенисера изборили су Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић.

Поменутим играчима покушаће да се придруже Душан Лајовић, Ласло Ђере и Александра Крунић.

Лајовић ће играти против Италијана Ђулија Цепијерија, 133. играча на АТП листи. Цепијери је остварио најбољи пласман 27. фебруара 2023. године када је био 115. тенисер света.

Италијански тенисер је до првог гренд слема стигао након квалификација у којима је остварио три тријумфа, савладао је Пабла Куеваса, Дамира Џумхура и Александера Ричарда.

Душан Лајовић и Ђулио Цепијери ће по први пут у каријери одмерити снаге. Српски тенисер је 52. на АТП листи, а последњи меч одиграо је 10. јануара у Аделајду у другом колу где је поражен од Јиржија Лехечке.

Лајовић је најбољи резултат на Аустралијан опену остварио 2021. године када је стигао до четвртог кола. Уколико савлада Цепијерија, Лајовић ће играти вероватно против Камерона Норија.

Ласло Ђере против Артура Казоа

Ласло Ђере ће у првој рунди играти против Артура Казоа из Француске, а уколико победи у другом би могао на Холгера Рунеа.

Ђере и Казо никада нису играли међусобне дуеле, Француз је 122. тенисер, а најбољи пласман остварио је 8. јануара 2024. године када је 108. играч света. Почетком године Казо је освојио трећи челенџер у каријери на турниру у Новој Каледонији, што му је и донело бољи пласман на АТП листи.

За дебитантски наступ у Аустралији добио је специјалну позивницу.

Ђере је последњи меч пре Аустралијан опена одиграо у Хонг Конгу где је изгубио од Јунченг Шанга у првом колу.

Крунићева једина српска представница у женској конкуренцији на Аустралијан опену

Александра Крунић је једина српска представница у женској конкуренцији на Отвореном првенству Аустралије.

У првом колу ће се састати са Кларом Бурел из Француске. Ако победи, потенцијална противница у другом јој је пета играчица света Џесика Пегула, коју на старту очекује меч са квалификанткињом Ребеком Марином.

Клара Бурел је 51. играчица на ВТА листи, што јој је и најбољи пласман у каријери, док Александра Крунић заузима 472. место.

Српска и француска тенисерка никада нису играле међусобне мечеве. 

Крунићева је последњи дуел играла 29. децембра 2023. године у квалификацијама за турнир у Бризбејну. До главног жреба у Мелбурну стигла је захваљујући заштићеном ренкингу.

Уторак:
Лајовић - Цепијери 1.00
Ђере - Казо 1.00
Крунић - Бурел после 4.30

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво