Читај ми!

Србија против Кине на Јунајтед купу у Перту - на терену Ђоковић и Даниловићева

Репрезентација Србије дуелом са Кином започиње такмичење у групи Е Јунајтед купа у Аустралији. Од 11.00 сати Новак Ђоковић игра против Џиџен Џанга, а потом следи меч Олге Даниловић и Ђинвен Џенг. Уколико дуел буде изједначен после два сингла, одлука ће пасти на мечу мешовитих дублова.

Србија против Кине на Јунајтед купу у Перту - на терену Ђоковић и Даниловићева Србија против Кине на Јунајтед купу у Перту - на терену Ђоковић и Даниловићева

Јунајтед куп у Аустралији почео је 29. децембра, а трајаће до седмог јануара. Србија је у групи са Чешком и Кином у Перту, а такмичење започиње данас од 11.00 сати дуелом са Кином, док ће са Чешком одмерити снаге 2. јануара.

У сваком дуелу биће одиграни мушки и женски сингл, као и дубл мешовитих парова. Пласман у четвртфинале обезбедиће првопласирани из свих шест група, уз две најбоље другопласиране репрезентације. Домаћин полуфинала и финала биће Сиднеј.

Новак против Џанга, Олга на Ђинвен Џенг

После зимске паузе и егзибиционог меча у Ријаду, Новак Ђоковић се враћа на тениски терен и почиње нову сезону дуелом са најбољим тенисером Кине Џиџен Џангом, који је тренутно 58. играч на АТП листи. Биће то први дуел Ђоковића и Џанга.

Након мушкараца, на терен ће женске представнице Србије и Кине - Олга Даниловић и Ђинвен Џенг.

Кинескиња (15. на ВТА листи)  je фаворит у овом дуелу, не само зато што је за више од 100 места боље пласирана од Даниловићеве (119. на ВТА листи), већ и зато што ће српској тенисерки ово бити први меч још од краја августа и квалификација за Ју-Ес опен.

Уколико дуел буде изједначен после два сингла, одлука о победнику ће пасти на мечу мешовитих парова.

Ђоковић: Надамо се да ће меч са Кином бити сјајан почетак аустралијске кампање

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конфренцији за медије дан уочи почетка Јунајтед купа да ће меч са селекцијом Кине бити сјајан почетак аустралијске кампање.

Након дуела са селекцијом Кине, Србија ће 2. јануара играти против Чешке. Ђоковићев ривал ће бити Јиржи Лехечка, 31. тенисер света, против којег такође никада није играо, док ће ривалка Олге Даниловић бити Маркета Вондрушова - актуелна шампионка Вимблдона.

Уз Новака Ђоковића и Олгу Даниловић, у српској селекцији су још Хамад Међедовић, Никола Ћаћић, Наталија Стевановић и Дејана Радановић.

Јунајтед куп - замена за АТП куп, наследник Хопман купа

Први Јунајтед куп одржан је пре годину дана, а у календару је заменио АТП куп који је игран од 2020. до 2022. године. Премијерно издање тог такмичења освојила је Србија.

Јунајтед куп по формату надметања мушко-женских тениских репрезентација наставља традицију Хопман купа, који је од 1989. до 2019. игран управо у Перту, мада је такмичење под тим именом, након три године паузе, поново одржано у јулу ове године у Ници, где су у конкуренцији шест тимова славили Борна Ћорић и Дона Векић из Хрватске.

Поред пехара и награда, тенисери и тенисерке ће на Јунајтед купу бити у прилици да освоје и до 500 АТП односно ВТА бодова.

Ђоковић у Перту после десет година

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који предводни репрезентацију Србије у Аустралији, враћа се после десет година на терен у Перту, где је већ наступао као члан националног тима пошто је учествовао на Хопман купу четири пута.

Са Аном Ивановић је представљао Србију и Црну Гору 2006. године. У групи су савладали Швеђане и Русе, али их је пораз од Американаца коштао првог места које је водило у финале.

Две године касније, у тиму је са Ђоковићем била Јелена Јанковић. У групи су побеђени Кинески Тајпеј, Француска и Аргентина, а у финалу са САД пресудио је пораз у дублу од Серене Вилијамс и Мардија Фиша.

Првих дана 2011. поново су у Аустралији војевали Ђоковић и Ивановићева. Били су први у групи, али нису дошли у прилику да Американцима врате мило за драго у финалу јер је Ана Ивановић због повреде била принуђена да одустане.

Што нису могли 2011, успели су 2013. године. Победили су у групи домаћи тим, Италију и Немачку, али су у финалу поклекли против Шпанаца - опет је пресудио дубл, па је Србија остала на два одиграна финала и без титуле.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару