Читај ми!

Лет Oрлова прекинут у полуфиналу, Кецмановић и Ђоковић поражени у пресудном мечу од Синера и Сонега

Италијански дубл Лоренцо Сонего-Јаник Синер био је бољи од српског пара Миомир Кецмановић-Новак Ђоковић са 2:0 (6:3, 6:4) у одлучујућем дуелу полуфинала Дејвис купа. Италијани су после пораза Лоренца Музетија од Миомира Кецмановића успели да направе преокрет и пласирају се у финале.

Италијански дубл је од старта изашао са више енергије и до првог сета су дошли брејком у шестом гему за предност од 4:2, коју су одмах потврдили.

У другом сету је виђена огромна борба и неизвесност. Прво су Италијани брејком повели 2:1, па су Кецмановић и Ђоковић одмах узвратили, а потом освојили и гем на свој сервис за преокрет и вођство од 3:2. 

Можда и пресудан је био шести гем када су Ђоковић и Кецмановић имали три брејк лопте. Поново, као у сингл мечу против Ђоковића, Синер се "разгоропадио" јаким сервисима и ударцима за преокрет и улазак у маратонски финиш.

Уследио је још један дуг гем и опет су из њега као победници изашли тенисери из Италије, одузевши сервис Ђоковићу и Кецмановићу за вођство од 4:3. У тим преломним моментима су показали менталну спремност и концентрацију.

До краја су рутински чекали гемове на свој сервис за коначну победу.

Италија ће у финалу Дејвис купа играти против Аустралије. Финални дуел је на програму у недељу од 16 часова.

Италији ће то бити осмо финале, прво после 1998. године, а славила је само једном - давне 1976. године.

Аустралија има чак 28 пехара у Дејвис купу, али је последњи освојила давне 2003. године. Уз то, Аустралија је поражена у чак 20 финала, укључујући и прошлогодишње са Канадом.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије