Читај ми!

Ђоковић о третману у Малаги: Ово нисам доживео, тражили допинг тест док сам се загревао за меч

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победом над Камероном Норијем обезбедио је репрезентацији Србије пласман у полуфинале Дејвис купа, упркос несвакидашњем проблему пред почетак меча. На то се осврнуо на конференцији за новинаре истакавши да му се тако нешто није догодило већ 20 година. Пре меча организатори и чланови антидопинг агенције ангажоване на турниру тражили да уради допинг тест у току загревања, што би многе деконцентрисало, али не и најбољег свих времена.

На конференцији за новинаре после победе над Норијем, Новак Ђоковић истакао је да нема ништа против да се сви играчи тестирају, али да се то мора учинити после мечева и по процедури која неће утицати на концентрацију спортиста.

"Подржавам да се тестирам ја или било ко – сто пута, није проблем, али не пред меч. Кад завршим, дођите, тестирајте, нисам видео никакав разлог ни логику што су то од мене затражили у току загревања. Још нисам урадио комплетну допинг контролу, треба да дам крв. Имао сам краћу расправу са људима из антидопинг агенције. Нисам веровао да су донели такву одлуку, за 20 и више година моје каријере никад ми се није десило да сат и по пре меча треба да идем на допинг контролу. Ја имам своју рутину, не треба ми та дистракција, да ми узимају урин и крв, да размишљам могу ли у том тренутку да дам урин", рекао је Новак Ђоковић.

Српски ас је потом објаснио да су из антидопинг контроле дали неколико потпуно нелогичних образложења.

"Када сам разговарао са представницима антидопинг агенције, рекли су ми да је један од важних разлога што су донели такву одлуку разговор са организаторима, да би дали више одмора тенисерима који сутра играју, али рекао сам им да победник не игра сутра. Онда су ми образложили да људи из организације и антидопинг агенције не би да остају тако касно. Бесмислени изговори и објашњења", рекао је Ђоковић.

Констатовао је да ће његова реакција сигурно изазвати различите коментаре, али је морао да обелодани тај инцидент.

"Срамно је то што су урадили. Интересантно је и да је то приватна компанија, требало би да се поведе дискусија да ли би требало да у оквиру тениског система имамо своју агенцију, а не да се ангажује неко са стране... Вероватно ће се погрешно протумачити, али ово је нечувено, постоје неке границе и разумевање, а они се понашају као да не разумеју шта се овде догађа, да је спорт у питању, него само: хајде, шта ти је то, даш крв, пишкиш."

Први рекет света је прокоментарисао навијање супарничких навијача и њихово ометање са трибина током његове изјаве после меча, констатујући да се на то већ навикао.

"Непоштовање навијача, али на то морам да будем спреман у Дејвис купу. Некада се пређе граница, у жару борбе сам и ја реаговао, показао да не дозвољавам такво понашање. Могу да раде шта хоће, али одговорио сам. Пробао сам да дам интервју, они су намерно ударали у бубњеве како се не бих чуо, покушали су да ме иритирају током целог меча. Ето, проћаскали смо на крају", констатовао је Ђоковић.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару