Читај ми!

Крајиновић за РТС: Треба искористити што је Ђоковић са нама, имамо велике шансе да освојимо Дејвис куп

Тенисер Србије Филип Крајиновић изјавио је у укључењу у Јутарњи програм РТС-а пред дуел са Великом Британијом у Дејвис купу да репрезентација треба да искористи то што је Новак Ђоковић са њом и да има велике шансе да освоји титулу коју је освојила 2010. године.

Тенисери Србије у четвртак од 16 часова у Малаги против Велике Британије започињу такмичење у Дејвис купу.

"Атмосфера у екипи је супер, сви смо спремни. Имали смо неколико тренинга у Београду, овде смо дошли у недељу, а данас ће нам се прикључити и Новак. Комплетни смо, сви су здрави, јако мотивисани, и верују да можемо да освојимо Дејвис куп", рекао је Крајиновић.

Екипи се после освајања Завршног турнира у Торину у Малаги прикључио и Новак Ђоковић чији се тренинг очекује већ данас.

"Гледали смо финале, пратили све резултате, мислимо да је очекивано освојио. Радујем се његовом доласку, драго ми је што је играо јако добро и што овде долази као освајач Мастерса. Данас ће му бити први тренинг овде, а у четвртак очекујемо и меч", истакао је тенисер Србије.

Крајиновић сматра да је Британија упркос изостанку Марија и Еванса тежак противник.

"Подршка нам је важна, сигурно ће бити наших навијача овде и очекујемо да буду уз нас. Немају Марија и Еванса, али са друге стране имају Норија и Дрејпера који су леворуки и јако добри тенисери. Морамо да се фокусирамо и да будемо сконцентрисани на сингл, јер су у дублу јако добри" додао је Крајиновић.

Истиче да је дошао у Малагу као подршка и спаринг партнер.

"Има сличности као и 2010. године, зато сам и ја овде дошао иако нисам играо шест месеци, али ћу бити подршка и спаринг партнер. Ту је и Јанко Типсаревић, тако да је цела екипа из 2010. окупљена. Треба искористити то што је Новак овде, Кецмановић, Лајовић и Ђере такође играју јако добро, шансе су нам велике", закључио је Крајиновић.

Репрезентативац Србије додао је да ће Ђоковић у пола шест изаћи на први тренинг са саиграчима и да је најбољи тенисер света максимално фокусиран на дуел са Великом Британијом.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво