Читај ми!

Ђоковић почео јубиларну 400. недељу на врху АТП листе

Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић почео је јубиларну 400. недељу на врху АТП листе и тиме дописао нови рекорд у историји "белог спорта".

Никоме у досадашњој историји тениса није успело да толико дуго буде на врху листе, а вероватно још јако дуго никоме неће успети ни да обори овај Новаков рекорд.

После победе на Завршном турниру у Торину Ђоковић на новој АТП листи има 11.245 поена чиме је практично обезбедио останак на врху до краја Аустралијан опена.

Тада ће уписати нови рекорд од 410 недеља, тачно 100 више од пензионисаног Роџера Федерера док тренутно активни тенисери нису ни близу овог успеха.

По броју освојених поена Ђоковић је на крају ове сезоне испред Карлоса Алкараза са 2.390 поена, а на трећем и четвртом месту завршили су Данил Медведев са 7.600 и Јаник Синер са 6.490 поена. Листу пет најбољих закључује Андреј Рубљов са 4.805 поена.

У част нашег прослављеног тенисера и његовог низа рекорда које је остварио синоћ је посебно засијала и највиша зграда у Србији и региону – Кула Београд.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу