Читај ми!

Ђоковић против Синера за други тријумф на Завршном турниру у Торину

Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић играће против Италијана Јаника Синера меч друге рунде у Зеленој групи Завршног АТП турнира у Торину. Дуел је на програму од 21.00, а његов ток можете пратити на нашем порталу.

Новак Ђоковић је победом над Холгером Рунеом започео такмичење на Завршном АТП турниру чиме је обезбедио прво место на крају године, осми пут у каријери.

Ђоковићев наредни ривал Јаник Синер је у првом колу Зелене групне савладао Стефаноса Циципаса 2:0 и убележио први тријумф у Торину.

Српски и италијански тенисер су до сада у каријери одиграли три међусобна дуела, Ђоковић је изашао као победник у свим мечевима. Последњи пут играли су у полуфиналу овогодишњег Вилмблдона, а Новак је рутински у три сета савладао Синера.

Поред тениса двојицу играча спаја и пасија ка скињају, односно љубав према Фудбалском клубу Милан.

"У скијању морате да се спустите за око 90 секунди, а ако направите једну грешку онда је све готово. У тенису можете да играте два сата, притом да направите много грешака и ипак да остварите тријумф", истакао је једном приликом Јаник Синер.

Синер је рођен 2001. године у малом граду на северу Италије - Сан Кандидо, тенисом је почео да се бави у седмој години на наговор оца Јохана. До сада највећи успех у каријери остварио је тријумфом на мастерсу у Торонту, а поред тога ове године освојио је још три трофеја. Најбољи пласман му је четврто место на АТП листи.

Без обзира на добру форму Јаника Синера, Новак Ђоковић је ипак фаворит пре почетка дуела, због искуства, али и играчког квалитета.

У првом дуелу друге рунде Зелене групе од 14.30 састају се Холгер Руне и Стефанос Циципас.

Зелена група:

1. Новак Ђоковић 1
2. Јаник Синер 1
3. Холгер Руне 0
4. Стефанос Циципас 0

петак, 14. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије