Читај ми!

Лајовић елиминисан у Паризу од Де Минора, упркос освојеном првом сету

Српски тенисер Душан Лајовић је поражен у другом колу Париза од Аустралијанца Алекса де Минора са 2:1 у сетовима ( 4:6, 6:4, 6:4).

Меч је трајао два сата и 10 минута. Де Минор је 13. тенисер света, док је Лајовић 48. на АТП листи. Ово је био трећи међусобни дуел српског и аустралијског тенисера, а трећи тријумф Де Минора.

Лајовић је повео после првог сета захваљујући освојеној брејк и сет лопти у 10. гему. 

После велике борбе у наставку, дошло се до седмог гема у ком је Душан потпуно надигран на свом сервису и Де Минор долази до брејка за 4:3, оставивши српског тенисера са нулом.

Трећи сет је имао врло динамичан почетак. Аустралијанац је брејком и потврдом истог дошао до предности 2:0, па му је Лајовић узвратио за изједначење. Де Минора то није поколебало већ је брејкнуо ривала у петом гему, вративши вођство 3:2. До краја дуела Лајовић није могао да се врати, Де Минор је чувао свој сервис и закључио меч гемом у ком је опет Душана оставио са нулом.

Де Минор ће у осмини финала мастерса у Паризу играти са победником меча између Италијана Јаника Синера и Американца Мекензија Мекдоналда. Мастерс у Паризу се игра за наградни фонд од 5.779.335 евра.

четвртак, 13. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије