Читај ми!

Патрик Муратоглу: Шокиран сам због драконске казне Симони Халеп

Познати тренер Патрик Муратоглу саопштио је да је изузетно шокиран одлуком Међународне агенције за интегритет тениса (ИТИА), која је на четири године суспендовала румунску играчицу Симону Халеп због кршења антидопинг правила.

ИТИА је навела да је Симона Халеп намерно прекршила антидопинг правила због чега је суспендована на четири године.

Румунска тенисерка је оптужена за два допинг прекршаја. Она је на прошлогодишњем Ју-Ес опену била позитивна на забрањену супстанцу, а потом је у мају оптужена и због неправилности у њеном биолошком пасошу.

"Не могу да верујем у одлуку коју је ИТИА донела у случају Симоне Халеп. Изузетно сам шокиран због понашања једне организације, која би требало да се понаша фер према играчима и покушава да утврди истину. Био сам са Симоном два дана на саслушању и не могу да верујем да је Трибунал донео овакву одлуку на основу доказа и аргумената, које сам чуо", навео је Муратоглу, који је тренер румунске тенисерке.

Он је најавио да ће Симона Халеп да се жали на ову одлуку Суду за спортску арбитражу у Лозани.

"Надам се да ће Симона да победи на ЦАС-у, који је једини трибунал који није под контролом ИТИА. Надам се да ће ВТА, АТП и ПТПА да дају све од себе да промене систем који уништава каријере невиних људи", закључио је Муратоглу у објави на друштвеним мрежама.

Халеп је била привремено суспендована од октобра 2022. године, а њена суспензија ће трајати до шестог октобра 2026. године.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара