Читај ми!

Ђоковић: Други сет против Медведева био ми је један од најтежих у каријери

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му је други сет финала Ју-Ес опена против Данила Медведева био један од најтежих у каријери, преноси Си-Би-Ес њуз.

Ђоковић је освојио четврти Ју-Ес опен и 24. гренд слем титулу. Српски тенисер је победио Данила Медведева са 6:3, 7:6, 6:3 за три сата и 17 минута.

Други сет у финалу Ју-Ес опена између Ђоковића и Медведева трајао је сат и 44 минута.

"То је био један од најдужих сетова које сам икада играо и један од најтежих сетова у мојој каријери, ако не и најтежи. То је био кључ меча јер сам повео 2:0 у сетовима, али да је било 1:1, направило би велику разлику. Сећам се, имали смо велики број размена са преко 30 удараца, одузимао сам му ноге, он их је одузимао мени... Био је невероватан меч и када сам освојио тај други сет, осетио сам велико олакшање", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је тријумфом у Њујорку изједначио рекорд тенисерке Маргарет Корт са 24 гренд слем трофеја.

"Мислим да је Бог велики. Осећао сам велико олакшање и био сам захвалан на том моменту. Знате, људи ме питају зашто нисам славио након последњег поена јер сам видео да његов форхенд иде у мрежу. Осетио сам велико олакшање и био сам захвалан што је све готово", навео је Ђоковић.

Српски тенисер је емотивно прославио са породицом освајање нове титуле.

"Прво што сам хтео да урадим, пошто сам разменио неколико речи са Медведевим на мрежи, јесте да загрлим своју ћерку. Она је мој анђео чувар, она је моја душа, она је моје све... Нисам знао да ће седети тамо, били смо једно преко пута другог, видео сам је с клупе. Она је била ту када год ми је било потребно охрабрење. Насмејала би се или би ми показала стиснуту песницу и ја бих се истопио. Било ми је потребно нешто, видео сам њу и она ми је донела ту енергију", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је истакао да је атмосфера на терену "Артур Еш" била невероватна, пошто је на трибинама било 20.000 навијача.

"Била је велика част играти на том терену, и даље играм за ове моменте. Гурам себе када се пробудим да обавим све задатке и рутине јер ако желите да дођете до финала гренд слема и освојите тај трофеј, морате да се жртвујете много. Kада сам играо финале, рекао сам себи да због овога играм и да због овога гурам себе. Било је невероватно искуство", додао је српски тенисер.

Ђоковић је титулу прославио и облачењем мајице са бројем 24, а у част пријатељства са преминулим Кобијем Брајантом.

 "Брајант је био један од спортиста који је у спорту оставио нешто невероватно и на терену и ван њега. Он је био тај који је био мени најважнији када сам се мучио, када сам се враћао из повреде, када сам хтео да се вратим. Он ме је саветовао, подржавао ме је и помогао ми је. Хвала му на свему", закључио је Ђоковић.

Новак Ђоковић је после освајања титуле на Ју-Ес опену поново постао први на АТП листи, чиме је започео укупно 390. недељу на врху светског тениса.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво