Читај ми!

Алкараз: Поносан сам на себе, борио сам се до последње лопте

Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио да је поносан иако је изгубио у финалу мастерса у Синсинатију од Србина Новака Ђоковића и додао да се на овом мечу борио до последње лопте.

Алкараз је ноћас у финалу турнира у Синсинатију изгубио од Ђоковића са 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

"Поносан сам на себе. Причао сам и не знам зашто сам плакао јер сам се борио до последње лопте. Скоро да сам победио једног од највећих свих времена у нашем спорту. Сулудо је сада причати о томе, али сам веома задовољан оним што сам урадио", рекао је Алкараз на конференцији за медије, преноси званични сајт АТП-а.

Шпански тенисер је признао да је било тешко играти против Ђоковића.

"Увек је погађао добрих пет, шест, седам лопту у сваком поену. Борба, трчање из једног угла у други у сваком тренутку је напорно. Као што сам већ рекао, све сам оставио на терену. Покушавао сам да будем ту, да останем физички спреман, али било је тешко. Сјајно је то што га подсећам на Рафаела Надал, јер то значи да смо на добром путу. Радим добро, али било је тешко да се носим са Ђоковићем", изјавио је најбољи тенисер света.

Ђоковић је после тријумфа у Синсинатију истакао да је ово за њега био један од најузбудљивијих мечева у каријери.

"За мене је то сјајно да чујем од Новака, који је играо култне, историјске мечеве. Рекао је да су поједини мечеви које је играо против мене били неки од најтежих које је икада играо. То значи да мој тим и ја радимо одличан посао. Због оваквих мечева значи да морамо да наставимо да радимо овим путем", закључио је Ђоковић.

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије