Читај ми!

Новак после пласмана у финале Вимблдона: Дивно је бити део нове генерације

Новак Ђоковић рекао после пласмана у девето вимблдонско финале да је меч против Синера био много тежи него што то резултат говори, као и да је дивно бити део нове генерације светских тенисера.

Новак је у три сета победио Јаника Синера, али сматра да резултат не показује колико је било тешко против Италијана.

"Увек је неизвесно играти полуфинале. Била су три тесна сета, иако резултат тако не говори – било је близу. Трећи сет је могао да оде за њега, промашио је неколико удараца и омогућио ми је да дођем до тај-брејка. Било је притисака. Показао је зашто је један од лидера нове генерације, да је одличан играч. Дивно је бити део нове генерације", уз осмех је рекао Новак.

Новак је убедљиво најискуснији играч од четворице полуфиналиста на овогодишњем Вимблдону, али српски тенисер каже да је још увек мотивисан да игра тенис.

"Волео бих да верујем да играм најбољи тенис у зрелим годинама. Ми смо део индивидуалног спорта, морамо да се уздамо у себе, да се доведемо у најбоље стање, физичко и ментално, када изађемо на терен. Добар је осећај, 36 је нових 26. Осећам мотивацију, инспирисан сам да играм спорт који волим и који ми је дао толико много у животу. Трудим се да будем искрен и да вратим услугу овом спорту", рекао је Новак и добио овације лондонске публике.

Новак ће у недељу играти своје девето финале на Вимблдону у каријери, а тек треба да сазна име противника, пошто се у другом полуфиналу састају Алкараз и Медведев.

"Одмараћу се и опорављати и гледати двојицу врхунских играча који играју одличан тенис. Уживаћу са свог стола за масажу", закључио је набољи српски тенисер.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара