Читај ми!

Ђоковић: Реалност је да моје тело реагује другачије него пре неколико година

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је после победе над Алехандром Давидовичем Фокином и пласмана у осмину финала Ролан Гароса прокоментарисао игру и говорио о својиј тренутној физичкој форми због чега је затражио медицински тајм-аут.

Новак Ђоковић је са  3:0 (7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 6:2) надиграо Александра Давидовича Фокину, а на питање новинара о медицинском тајм-ауту рекао је да је листа његових повреда превелика и да његово тело реагује другачије него пре неколико година.

"Немамо много времена да набрајам повреде, листа повреда је превелика. Ево причамо о нечему што ме не спречава да играм, ту сам и играм. Некад вам је потребна помоћ од физија, некад од Бога и анђела. Реалност је таква да моје тело реагује другачије него пре неколико година, морам да се прилагодим. На крају дана, завршио сам меч, све сам урадио да завршим меч и да победим", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Паризу.

Признао је да није очекивао толико тежак меч против Давидовича Фокине.

"Било је екстремно тешко из више разлога, не сећам се кад сам два сета играо три сата, можда против Надала. Можда је због дана и услова који су били заиста изазовни, нисмо имали сервисе. Кад све подвучемо, морам да будем срећан што сам добио ово у три сета. Морам бити фер, овај меч је могао да буде у четири сета. Имали смо шансе обојица, изгубио сам сервис у другом сету. На крају дана, три сета и заиста сам срећан што сам то учинио, спреман сам се за следећи", додао је Ђоковић.

Осврнуо се Србин и на приче да је прошао зенит каријере.

"Имам још много снаге да будем на туру, поготово на Слемовима. Гледам да се припремим уз мотивацију да будем на Гренд слемовима онај најбољи, да узмем још неку титулу. Урадио сам то ове године, другачија је била победа, другачија подлога, али опет... Видим да сам способан и да имам ниво који је потребан да играм против најбољих и да стварам резултате. Не знам колико ће то трајати, немам то на уму, али док год могу да гурам себе на дневном нивоу да имам циљеве и да имам нешто што ме гура, то је добро. Јесте изазовније него када сам био млађи, али је за младог спортисту веома битно да има циљ, план, стратегију, да знам где желим, на ком турниру да доживим врхунац форме", подвукао је Ђоковић.

 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво