Читај ми!

Светска тениска федерација: Ђоковић није прекршио ниједно правило

Светска тениска федерација - ИТФ, реаговала је на пријаву тзв. Косова због натписа "Косово је срце Србије! Стоп насиљу" који је Новак Ђоковић написао на камери након тријумфа у првом колу Ролан Гароса и истакла да не постоји одредба која играчима забрањује политичке изјаве.

Ђоковић је у понедељак, 29. маја, након победе у првом колу Ролан Гароса на камери написао "Косово је срце Србије", у време појачаних тензија на северу Косова и Метохије.

"Правила за играче на Гренд слем догађајима одређује правилник тих турнира који примењују организатори и регулаторни органи. Не постоји одредба која забрањује политичке изјаве", навео је портпарол ИТФ-а у саопштењу послатом медијима у електронској поруци.

Олимпијски и тениски савез тзв. Косова оптужили су Ђоковића за погоршавање ситуације исписивањем поруке на камери која је директно преносила меч.

ИТФ је саопштио да је примио писмо савеза тзв. Косова и да је оно прослеђено релевантним органима у организацији Гренд слема, али да не постоји одредба којом се забрањују политичке изјаве.

Француска тениска федерација, организатор Ролан Гарос, раније је навела да се неће оглашавати или заузимати одређени став због изјаве Новака Ђоковића о Косову и Метохији.

Министарка спорта Француске Амели Удеа-Кастера изјавила је у емисији "Телематин" да је порука српског тенисера неприкладна, милитантна и врло политичка.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво