Читај ми!

Ђоковић: Кад Надал заврши каријеру отићи ће и део мене, он је мој највећи ривал

Искрено, не недостаје ми у жребу, знам колико је тешко играти против њега овде, али као играч увек желите да видите како најпознатији светски тенисери играју, изјавио је српски тенисер Новак Ђоковић о изостанку Рафаела Надала на Ролан Гаросу, први пут после 2002. године.

Надал је 14 пута освојио трофеј у Паризу, а ове године неће играти због повреде, што је шанса за Ђоковића да освоји рекордни 23. грен слем.

"Не волим да играм против њега нигде, а камоли овде. Али, као неко ко је део тениса, желим да видим најбоље тенисере како играју. Он је један од људи, не само што је створио историју на овом турниру, он је освојио срца многих због своје харизме и свега што је урадио.“

“Сви причају о томе колико ће моћи да игра због повреда, али он наставља, то поштујем јер знам како је тешко бити на том нивоу поред повреда", истакао је Ђоковић на конференцији за медије, а пренео Б92.

“Морате да нађете себи меру, наравно да ће недостајати и да ће се вратити као што је рекао, као што је рекао да ће наредна година бити последња“, додао је Ђоковић.

"Он је мој највећи ривал, када је рекао да ће му следећа бити последња сезона, као да одлази и део мене са њим. Баш због тога ривалства које још увек имамо, имам осећај да је један од људи који су доста утицали на мене као играча и мој раст, велика мотивација, да гурам један другог до лимита.“

“Да, запитам се и за своју каријеру и колико ћу ја играти. Не желим ништа да објавим, само сам мало емотиван због тога што говорим", рекао је Ђоковић уз осмех.

Српски тенисер на терен излази у понедељак, а први ривал му је Американац Александар Ковачевић.

"Осећам се добро. Немам никаквих физичких проблема. Имам добро мишљење о Ковачевићу, фин момак, веома талентован. Није играо много на шљаци док је одрастао у САД, али нећу га потценити", поручио је Ђоковић и признао да га обарање рекорда додатно мотивише.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво