Читај ми!

Халеп: Разочарана сам, ИТФ је три пута одложила моје саслушање

Румунка Симона Халеп критиковала је Међународну тениску федерацију (ИТФ) и Међународну агенцију за интегритет тениса (ИТИА) због новог одлагања саслушања, пошто је њено саслушање у вези са кршењем антидопинг правила на Ју Ес опену и трећи пут одложено, преносе британски медији.

Симона Халеп је у октобру прошле године суспендована, пошто је била позитивна на забрањену супстанцу која стимулише стварање црвених крвних зрнаца.

Симона Халеп се огласила на друштвеним мрежама и објавила да је разочарана што је њено саслушање поново одложено.

"Чекам да ми суде од октобра. У децембру сам коначно успела, захваљујући стручњацима, да покажем да је део суплемената које сам узимала био контаминиран, због чега је тест био позитиван. Тражила сам, како прописују антидопинг правила, брзо саслушање, то је моје право, то пише у правилима. ИТФ (ИТИА) је три пута одложила моје саслушање, ускраћујући ми право да ми суди Независни суд и недозвољавајући ми да учествујем на било ком турниру осам месеци", навела је румунска тенисерка.

Она је пропустила велики број турнира, а између осталих и први гренд слем сезоне Аустралијан опен. Она неће играти на Ролан Гаросу и Вимблдону.

"Да не помињем да ћу изгубити све бодове и ренкинг на ВТА листи. Не само да убијају моју репутацију, већ и мене као професионалног играча, а о последицама на моје ментално здравље ни не говорим. Ово непоштовање правила у вези са брзим саслушањем на које имам право је толико непоштовање према мени, да немам речи...", истакла је Симона Халеп.

Халеп (31) је у каријери освојила 24 трофеја, а од тога два гренд слем трофеја. Она је тренутно 34. тенисерка света, а на првом месту ВТА листе провела је 64 недеље.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво