Медведев: Мислим да никада нисам имао овако добар почетак сезоне

Руски тенисер Данил Медведев изјавио је да воли да игра на тврдим подлогама и додао да очекује добре резултате у наставку сезоне на турнима на шљаци, преносе амерички медији.

Медведев је синоћ освојио мастерс у Мајамију, пошто је победио Италијана Јаника Синера 7:5, 6:3. Он је тријумфом на Флориди стигао до 18. титуле на турнирима на тврдој подлози, а укупно 19. у каријери.

"Да се ја питам, играло би се само на тврдој подлози. Али, потпуно разумем да то не би било фер. Заиста волим да играм на тврдој подлози", рекао је Медведев, преноси званични сајт АТП-а.

Руски тенисер је званично четврти на АТП листи.

"Тврда подлога је место где најбоље осећам игру. Иако знам да могу да играм прилично добро и на трави и на шљаци, овде је моја игра најтечнија. На тврдим подлогама могу да не играм свој најбољи тенис, али могу да освајам мечеве. То је велика разлика", истакао је Медведев.

Руски тенисер је тријумфом у Мајамију стигао до четвртог трофеја ове сезоне после Ротердама, Дубаија и Дохе.

"Мислим да никада нисам имао овако добар почетак сезоне. Обично сам најбољи на Аустралијан опену, где сам два пута стизао до финала. Ове године нисам био довољно добар у Мелбурну, тако да сам срећан што сам успео да преокренем ствари", навео је руски тенисер.

Медведев је пре две године изјавио да не воли да игра на шљаци. Он никада није победио на турниру на шљаци, а само једном је играо у финалу и то 2019. године у Барселони.

"Знам да могу да играм добро и на шљаци. Победио сам једном Новака Ђоковића и Стефаноса Циципаса на истом турниру (Монте Карло, 2019. године). То је прилично добар резултат на шљаци. Ако не играм свој најбољи тенис, могу много лакше да изгубим", закључио је Медведев.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво