Рибакина преокретима надиграла Пегулу за финале Мајамија

Казахстанка Елена Рибакина је надиграла Американку Џесику Пегулу са 2:0 (7:6 7:3/, 6:4) у првом полуфиналу ВТА турнира у Мајамију. У борби за освајање титуле састаће се са победницом другог полуфиналног меча у коме ће снаге одмерити Чехиња Петра Квитова и Румунка Сорана Кирстеа.

Актуелна шампионка Вимблдона је елиминисала Џесику Пегулу после скоро два сата игре и дошла у прилику да се прикључи елитном друштву дама које су у истој години освајале Индијан Велс и Мајами.

За сада је то успело Штефи Граф и то два пута у 1994. и 1996. години, Ким Клајстерс је успела у сезони 2005., Викторији Азаренки је то успело 2016. а Ига Швјонтек је на оба турнира славила 2022.

Рибакина је освојила први сет после преокрета јер је Американка повела на самом старту и чак на 6:5 сервирала за вођство али је успела да се врати у игру и уведе сет у тај брејк који је освојила за вођство и мечу.

Слично се поновило и у другом сету јер је Американка повела са чак 3:0 али је Рибакина опет начинила преокрет и дошла до пласмана у финале.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво