Америчке власти измениле прописе, Ђоковић ће моћи да игра у САД

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић моћи ће да игра турнире на територији САД, пошто је Амерички сенат изгласао укидање националне декларације о ванредном стању изазваном пандемијом коронавируса, пренео је Си-Ен-Ен.

Медији у Сједињеним Америчким Државама наводе да ће председник Џо Бајден потписати одлуку о укидању националне декларације о ванредном стању, пошто је први човек САД најавио да неће стављати вето.

Амерички сенат је са 68 гласова за и 23 против донео одлуку о окончању ванредног стања.

Према важећим правилима, страни држављани који нису вакцинисани против коронавируса не могу да путују у САД, а та одлука спречила је Ђоковића да у претходном периоду игра на турнирима у тој земљи.

Српски тенисер је ове године пропустио мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију, а после најновије одлуке америчких власти, извесно је да ће Ђоковић моћи да игра на летњој америчкој турнеји и Ју-Ес опену, који је на програму од 28. августа до 10. септембра.

Власти у Сједињеним Америчким Државама су раније најавиле да ће 11. маја укинути рестрикције у вези са вакцинацијом, али је ова одлука донета нешто раније.

Националну декларацију о ванредном стању увео је некадашњи председник САД Доналд Трамп, почетком 2020. године.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво