Медведев након велике борбе победио Тијафоа и пласирао се у финале Индијан Велса

Рус Данил Медведев савладао Американца Франсиса Тијафоа са 2:0 по сетовима 7:5, 7:6 и пласирао се у финале мастерса у Индијан Велсу. У другом полуфиналу играју Алкараз и Синер.

Рус је успео да савлада ривала, који је пружио снажан отпор, нарочито у другом сету. Ипак, Медведев је искористио своје шансе и стиго до тријумфа и пласмана у финале.

Неизвесно је било у првом сету, оба тенисера била су сигурна на свој сервис. У петом гему Рус је пропустио три везане брејк прилике. Пропуштено је надокнадио у 11. када је одузео сервис ривалу. У наредном гему био је сигуран на свој серви и тако је решио сет у своју корист – 7:5.

На старту другог сета Медведев је одузео сервис ривалу. У петом гему Рус је пропустио нове две везане брејк прилике. Тијафо је узвратио у наредном гему, али и он пропушта своју шансу да врати брејк.

Медведев је у деветом гему поново пропустио три прилике да на сервис противника стави тачку на овај меч.

У наредном гему, када је Рус сервирао за меч, Тијафо му одузима сервис и изједначио је на 5:5.  Поново је Медведев стигао до брејка предности. Потом је на свој сервис пропустио три везане меч лопте, да би након што је пропустио и четврту Тијафо вратио брејк и сет је решен у тај-брејку.

Медведев је био бољи у овом периоду, тачније направио је мини-брејк више и тако није дозволио ривалу да уведе меч у трећи сет – 7:4 у тај-брејку.

Медведев ће у финалу играти са бољим из дуела Алкараза и Синера.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара