Медведев: Ђоковић има много "хејтера", није лако бити најбољи тенисер света

Рус Данил Медведев изјавио је да најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић има велики број "хејтера" због тога што се налази на првом месту АТП листе, преноси Јуроспорт.

Руски тенисер је стигао до полуфинала мастерса у Индијан Велсу, пошто је у четвртфиналу победио Алехандра Давидовича Фокину 6:3, 7:5.

Медведев је укупно провео 16 недеља на првом месту АТП листе.

"Притисак није лак када сте први на свету, знате да увек сви нешто очекују од вас. То ме је много научило, јер кад сам имао 20 година и када сама тек стизао, волео сам друштвене медије. Волите да читате све коментаре о себи, у стилу, 'у реду, он ће бити добар', или чак и оне типа, 'не, он је лош играч'. Кад сте млади, понекада им и одговорите са, 'урадићу нешто добро'", рекао је Медведев.

Руски тренер је признао и да тенисери попут Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера.

"Тај притисак да сте број један носи и то да имате много 'хејтера'. И то је нормално. Ђоковић има много хејтера. Чак и Надал и Федерер их имају. Питате се, како је то могуће? Не би требало да их имају", додао је Медведев.

Руски тенисер је открио шта је све научио из тих примера.

"То ме је научило да се не бринем много око тога и да се фокусирам више на себе и људе око мене, јер је то једини начин да останете нормални и верни себи, да једноставно немате за чим да жалите. Знате да сте дали све од себе и да ће вам можда ваш тренер рећи да ли бисте нешто требало боље да урадите. Он је једина особа која може тако нешто да вам каже", закључио је Медведев.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво