Читај ми!

Тениски савез Србије: МУП Србије брзо реаговаo, покренут дисциплински поступак против Кинеза

Тениски савез Србије огласио саопштењем поводом хапшења кинеског држављанина, након што се у медијама појавио снимак, због насиља над ћерком која није хтела да настави тренинг. Савез се захвалио МУП Србије због брзог и ефикасног реаговања.

У тениском савезу напомињу да поред поступка од стране тужилаштва, и савез је покренуо поступак, а по доношењу одлуке ће обавестити Тениски савез Европе и Међународну тениску федерацију. Кинез В.Л. је ухапшен, а на саслушању је признао кривицу.

Саопштење Тениског савеза Србије преносимо у целости:

"Тениски савез Србије се захваљује МУП Републике Србије на брзом и ефикасном поступању везано за немили догађај који се десио на тениским теренима у Београду.
 
Од тренутка сазнања за овај инцидент у петак вече и пријаве полицији у суботу ујутру Тениски савез је активно укључен у цео случај. 
 
Поред покренутог поступка од стране тужилаштва Републике Србије, Тениски савез Србије ће такође покренути дисциплински поступак према В.Л. (50).

По доношењу дисциплинске одлуке о истој ћемо обавестити и Тениски савез Европе као и Међународну тениску Федерацију, што спада у стандардну процедуру.
 
Тениски савез Србије има нулту толеранцију на све облике насилничког понашања. То је нешто што сви заједно морамо да спречимо не само на тениским теренима и спортским објектима већ у друштву генерално. 
С тога апелујемо на све субјекте у тенису да овакву врсту понашања увек пријаве ако имају сазнања да се десила, а ми ћемо предузети све кораке и мере, као и овом случају. 
 
Клубови, тренери, родитељи, играчи и Тениски савез Србије су на заједничком задатку не само постизања спортских резултата него и стварању здравих особа и зато је потребно да поштујемо једни друге, много труда, рада и емоција које сви улажемо у спорт који волимо.
 
Веома важан сегмент процеса је и подршка пре свега за наше играче не само када постижу добре резултате, на које смо изузетно поносни него и у тренуцима криза и пораза који су саставни део сваког спорта. 
 
Свима нам је примарни задатак да од ових младих људи изградимо здраве људе које ће ценити оно што су сами уложили у себе и тенис, као и труд особа које су биле са њима на овом лепом путу кроз спорт, и да ће то своје искуство пренети новим генерацијама младих тенисера.
 
Морамо остати уједињени и заједно радити за добробит свих."

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару