Читај ми!

Бубањ за РТС: Сви генијалци личе, Новак је фаворит у финалу

Тениски тренер Горан Бубањ рекао је за РТС да је Новак Ђоковић фаворит у финалу Вимблдона против Ника Кирјоса, али и да ће кључни фактор бити сервис двојице играча. Бубањ је коментарисао и физичку сличност Ђоковића и Николе Тесле рекавши да сви генијалци личе.

Без обзира на чињеницу да игра ново финале на Вимблдону, Новак Ђоковић ће од понедељка бити седми играч на АТП листи.

"Ако се зна да је више од 370 недеља био први на свету, тај пад изгледа стрмоглав. Стицај околности је такав да су ствари реално постављене - Вимблдон се не бодује, у Аустралији му нису дали да игра, био је ковид па се нешто није бодовало, није се играло. Он је остао без могућности да брани 6.000 поена. Али, ни његов противник у финалу неће добити бодове и неће се попети на листи. Сви су помало закинути", рекао је Горан Бубањ гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Новак у Лондону јури своју седму титулу на Вимблдону, а Бубањ сматра да је српски тенисер фаворит у финалу.

"То што је седми не одређује његово стварно место у светском тенису у овом моменту. Он је и даље најбољи играч на свету, без обзира на две гренд слем титуле које је Надал освојио. Није спорно да је у овом мечу фаворит, без обзира што је претходна два меча против Кирјоса изгубио", сматра Бубањ.

Кирјос ће први пут у каријери играти у финалу једног гренд слема.

"За мене је то изненађење, али је цео турнир врло специфичан. Налик је оном из 1973. када је био бојкот свих играча и када су играли само из Источног блока. Сада је забрањено Русима и Белорусима да играју. Карма је таква да је Рускиња освојила женско финале, очекујем да Србин узме мушко - да то буде ударац Вимблдону и њиховој стратегији", каже Бубањ.

Аустралијанац је често у прошлости нападао Новака, али га је подржао почетком године, када је најбољи светски тенисер био протеран из Мелбурна.

"Кирјос је играч у контри са самим собом. Логично је очекивати да брани оног кога сви нападају, воли да изазива пажњу. Али, несумњиво је да је пружио подршку Новаку у Аустралији и да на овом турниру покушава да буде добар момак. Да не искаже све оне лоше особине, али ја очекујем да их буде у финалу", очекује чувени тениски тренер

Бубањ сматра да је кључни фактор за исход финала сервис двојице тенисера.

"Ако Кирјос добро сервира, држаће се у мечу и онда може слободније да игра на свој ритерн. Ако Новак добро сервира, онда је апсолутни фаворит и победа не долази у питање. Сервис је кључни моменат, али и психолошки моменат, понашање, неке лопте – нијансе", каже Бубањ.

Данас је и рођендан Николе Тесле, који се често доводи у везу са Новаком Ђоковићем.

"Изгледа да сви који имају ту генијалну црту имају и физичку сличност. Нека се људи гледају у огледало, па ако виде да личе нека нађу у чему су генијални", рекао је кроз осмех Бубањ.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару