Читај ми!

Алкараз нова звезда светског тениса, Ђоковић поклекао после више од три и по сата атомског тениса

Новак Ђоковић није успео да се пласира у своје четврто финале мастерса у Мадриду, пошто је после више од три и по сата велике борбе поражен од Карлоса Алкараза 1:2 (7:6, 5:7, 6:7). Млади Шпанац је у два дана савладао Надала и Ђоковића, и у недељу ће се борити за трофеј против бољег из дуела између Александра Зверева и Стефаноса Циципаса.

Алкараз и Ђоковић одиграли су први међусобни дуел, и то какав! Више од три и по сата врхунског тениса приуштили су публици у "Каха махики", а на крају је Шпанац дошао до победе у тај-брејку трећег сета.

Показао је Алкараз у дуелу са Рафаелом Надалом да је будућност, ако не и садашњост светског тениса, а то је потврдио и против најбљег играча света, Новака Ђоковића.

Фантастичан меч одиграли су српски и шпански тенисер, а Алкараз је на крају био за нијансу упорнији и прецизнији и дошао до прве победе над Ђоковићем у каријери.

Алкараз је први дошао до брејка на мечу, Ђоковић узвратио у финишу првог сета, па се ушло у тај-брејк.

Српски тенисер је доминирао у 13. гему, па упркос пропуштеним сет лоптама дошао до првог сета – 7:5 у тај-брејку.

У другом делу игре није било брејкова све до саме завршнице. Алкараз је пропустио пет брејк лопти, Ђоковић две, да би у 12. гему Шпанац одузео сервис српском тенисеру за изједначење у сетовима – 7:5.

Велика борба виђена је и у трећем сету – поново је Новак спасавао брејк лопте, три у четвртом гему, две у шестом.

Имао је и Новак прилику да одузме сервис ривалу, али је на овом мечу фантастично функционисао Шпанчев кик сервис, али и дропшот ударац, па се некако дошло до тај-брејка.

У изједначеној игри, достојној финала једног гренд слема, Алкараз је имао више снаге и концентрације у финишу и са 7:5 у тај-брејку дошао до велике победе.

Алкараз је први играч после Давида Налбандијана који је успео да на једном турниру победи и Надала и Ђоковића, али и први који је то учинио на шљаци.

Очигледно је да је пред младим Шпанцем блистава будућност, али Новак је на овом мечу показао да је физички спреман за највеће напоре против најбољих тенисера света, што обећава пред његов наступ на Ролан Гаросу.

Противник Алкаразу у недељном финалу Мадрида биће бољи из дуела између браниоца титуле Александра Зверева и Грка Стефаноса Циципаса (око 21.00).

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару