Читај ми!

Надал идол, са Ђоковићем на Лигу шампиона – ко је Карлос Алкараз, нова нада светског тениса?

Тениски свет ових дана све гласније прича о 19-годишњем Карлосу Алкаразу, који је савладао Рафу Надала у четвртфиналу Мадрида, а за финале ће се борити са Новаком Ђоковићем. Ко је момак из Мурсије, за кога се прича да је нова нада светског тениса?

Надал идол, са Ђоковићем на Лигу шампиона – ко је Карлос Алкараз, нова нада светског тениса? Надал идол, са Ђоковићем на Лигу шампиона – ко је Карлос Алкараз, нова нада светског тениса?

Карлос Алкараз је рођен 5. маја 2003. године у Мурсији, а тенис је почео да игра са четири године, на инсистирање оца који је у једном тренутку био у топ 40 шпанских играча.

Омиљена подлога му је шљака, а идол наравно – Рафаел Надал.

Тренер Карлоса Алкараза је некадашњи шпански тенисер Хуан Карлос Ферерo, који је својевремено био први тенисер на АТП листи.

Сезона из снова и дуели са Надалом и Новаком

Алкараз је сезону почео на Аустралијан опену, где је савладао Душана Лајовића, али потом испао у трећем колу од Матеа Беретинија.

Након Аустралије, Алкараз је освојио АТП турнир у Рио де Жанеиру, победивши у финалу Дијега Шварцмана.

На Индијан Велсу је победио Камерона Норија који је бранио титулу, а потом изгубио у финалу од Надала.

Заблистао је и на турниру у Мајамију, где је савладао Фучовича, Чилића, Циципаса и Кецмановића и Хуркача, да би у финалу био бољи од Каспера Руда, чиме је постао најмлађи победник у историји турнира.

Победом над Циципасом у четвртфиналу турнира у Барселони, Алкараз је ушао међу десет најбољих играча на АТП листи, али се ту није зауставио, пошто је у финалу, у два сета, савладао Пабла Карења Бусту.

Тренутно девети играч на свету је за полуфинале турнира у Мадриду савладао свог идола Рафу Надала и заказао први дуел са најбољим тенисером света – Новаком Ђоковићем.

И Надал и Ђоковић су претходних месеци говорили да је Алкараз играч који ће предводити нову генерацију тенисера. 

"Много је ствари које су посебне у вези са њим. Одлично је што имамо тако младог момка који је унео освежење у наш спорт", рекао је Ђоковић.

Са Надалом се срео први пут на 18. рођендан, управо на турниру у Мадриду, прошле године, и тада рекао да му се "испунио сан".

"Мислим да може бити незаустављив. Има све што је потребно, има страст... Скроман је и вредно ради", рекао је Надал о сународнику.  

Најки, Ролекс и Лига шампиона са Ђоковићем 

Позиција на АТП листи, добра слика у јавности и каријера која делује обећавајуће, натерали су бројне спонзоре да закуцају на његова врата.

Тако је Алкараз заштитно лице Најкија, Баболата, а однедавно и луксузног Ролекса.

Баш као и његов идол Рафа Надал, и Алкараз је заљубљеник у фубдал, односно Реал Мадрид.

Пре неколико дана је гледао фантастичан меч полуфинала Лиге шампиона, између Реала и Манчестер ситија, и то у друштву данашњег противника – Новака Ђоковића.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару