Тениски савез организује турнире уз помоћ Новака Ђоковића

У договору са најбољим играчем света Новаком Ђоковићем, Тениски савез Србије организоваће "ТСС Тур" за играче и играчице сениорског узраста са завидним новчаним наградама.

Због здравствене ситуације сва спортска дешавања у свету и код нас су отказана, а план и последња одлука ИТФ и ТЕ је да се са међународним турнирима настави након 13. јула 2020. године.

Оно што се показало као највећи проблем у белом спорту је немогућност великог броја играча да оствари било какве приходе за личну егзистенцију што се пре свега односи на играче и играчице са слабијим рангом од 200. места како на АТП, тако и на ВТА ранг листама. Поред овога, постоји и проблем успореног развоја најбољих јуниора који су тренутно без могућности наступа на турнирима високог квалитета. 

У том светлу ТСС је изменио досадашње активности и прилагодио их потребама такмичара, а велику помоћ пружиће и најбољи играч света Новак Ђоковић, са којим је ТСС у сталном контакту.

Стога ће Тениски савез Србије у сарадњи са Новаком организовати "ТСС Тур" за играче и играчице сениорског узраста са завидним новчаним наградама.  

"Свестан сам проблема са којима се суочава велики број тенисера из наше земље, са многима сам на вези, и знам да пролазе кроз озбиљне тешкоће. Зато смо одлучили смо да заједно направимо план који ће играчима помоћи да преброде овај период. Биће одиграно шест турнира за сениоре и сениорке, обезбеђени су наградни фондови, организоваћемо и јуниорска такмичења, а уколико буде неопходно помоћи ћу и личним средствима да се све одржи на квалитетан начин. Поред тога, пружићу максималну подршку такмичењу, учесницима и организаторима у стратешком смислу, на плану промоције, али и на сваки други начин који буде неопходан. Захвалио бих се и Данилу Петровићу, који има велику улогу у реализацији пројекта и који је много помогао да дођемо до једне овакве идеје. Подсећам и да ће сва такмичења поштовати мере о здравственој безбедности, јер нам је очување здравља свих учесника један од приоритета",  рекао је Новак Ђоковић најављујући ”TSS Tour"

"Захвалио бих се Новаку Ђоковићу на изузетној реакцији, и на жељи да помогне српском тенису. Поносни смо на то што имамо његову подршку и што нам годинама уназад излази у сусрет и омогућава да тенис у Србији живи и развија се", рекао је Мирко Петровић, председник ТСС-а.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи