Лајовић у животној форми, "пао" и Хачанов на АТП купу!

Душан Лајовић наставио је да бриљира на АТП купу и донео је Србији први бод у полуфиналу са Русијом. Лајовић је победио Карена Хачанова у првом мечу, резултатом 7:5, 7:6 (7-1).

Други рекет Србије потврдио је да се налази у животној форми и, након фантастичне партије, омогућио Новаку Ђоковићу да поново овери победу Србије.

Ђоковић ће играти против Данила Медведева.

Од првог гема је било јасно да је Лајовић спреман на још један важан меч – добио га је веома сигурно, сервис је функционисао, после чега је самопоуздање само расло.

Низали су се гемови без изгубљеног поена и, да Рус није играо на тако високом нивоу, посебно када је у питању почетни ударац, први сет би био готов много раније.

Душанова тактика је била да што више удараца пласира равно, без много спина, како би одузео време противнику, који воли да напада и он буде тај који одлучује о исходу поена. План је савршено спроводио у дело јер су га оба основна ударца слушала фантастично.

Изгубио је само пет поена на свој сервис, да би у 12. гему првог сета коначно успео да укроти противников. Неколико пута је Хачанов избегавао брејк лопту, али после петог изједначења није успео и Лајовић је дошао до прилике да поведе у сетовима.

Уследио је изузетан поен – два бекхенда по паралели и на семафору је писало 7:5 поред српске заставе.

Карен је "експлодирао" од беса и потпуно смрскао рекет којим је играо, оштетивши мало и подлогу иза основне линије, али је други део игре почео добивши два сјајна поена.

Није то много омело Лајовића, који је брзо вратио фокус, везао четири одлична и избегао брејк. То ипак није било довољно да се зада коначни ударац ривалу, пошто је, очекивано, ниво игре код Лајовића почео помало да опада.

Срећом, могао је да се ослони на сервис и до завршнице другог сета дође "неокрзнут", па је победника тог дела игра одлучивао тај-брејк. У додатном гему је био незадржив, нанизао је шест поена и повратка за Русе није било.

За меч у дублу пријављени су Новак Ђоковић и Виктор Троицки, односно Хачанов и Медведев.

У другом полуфиналу, састају се домаћин Аустралија и тим Шпаније.

АТП куп се игра за наградни фонд од 15 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару