Ђоковић и Троицки испустили победу, Русија елиминисала Србију!

Тениска репрезентација Србије завршила је такмичење у четвртфиналу завршног турнира Дејвис купа у Мадриду. "Орлови" су поражени са 2-1 у победама, а одлучујући бод нису успели да донесу Новак Ђоковић и Виктор Троицки у дублу. Претходно је Филип Крајиновић поражен од Андреја Рубљова, а Ђоковић савладао Карена Хачанова.

После два фантастична меча, Филип је одиграо катастрофално и потпуно заслужено претрпео дебакл од Рубљова.

Окршај је трајао само 52 минута и наш играч је поражен резултатом 6:1, 6:2. Опширније о томе прочитајте ОВДЕ.

То је значило да Ђоковић мора да савлада Хачанова како би Србија сачувала шансу за полуфинале и избори "мајсторицу".

Новак је то учинио резултатом 6:3, 6:3. Опширније о томе прочитајте ОВДЕ.

Прилику да овере пласман међу најбоље четири екипе имали су Ђоковић и Виктор Троицки, управо против Хачанова и Рубљова, али нису успели. Поражени су резултатом 6:4, 4:6, 7:6 (10-8).

Иако је предвиђено било да уз Троицког наступи Јанко Типсаревић, капитен Ненад Зимоњић је одлучио да уместо њега на терен пошаље већ загрејаног Ђоковића.

Виктор и Новак су добро кренули, први стекли брејк вишка, али су га брзо испустили. Ту су кола кренула низбрдо, али су наши момци успели да се врате против много квалитетнијег и уигранијег дубл тима.

Изборили су трећи сет, а онда у невероватно драматичном тај-брејку испустили победу. Пропустили су три меч-лопте и казна је била сурова и болна. Новак и Виктор су терен "Каха магике" напустили у сузама.

Овај пораз значи и опроштај Типсаревића од професионалног играња тениса.

"Зборнају" у полуфиналу очекује селекција Канаде, која је први полуфиналиста овогодишњег Дејвис купа. Канађани су савладали селекцију Аустралије са 2-1 у победама.

У другим четвртфиналима играју Шпанија и Аргентина, односно Велика Британија и Немачка.

Турнир у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 20.000.000 долара.

Ток меча Ђоковић/Троицки – Хачанов/Рубљов:

16.22 – Крај меча! Тежак пораз Србије резултатом 6:4, 4:6, 7:6 (10-8). У тај-брејку трећег сета наши момци су имали три меч-лопте, промашивали зицере у тим тренуцима и стигла је сурова казна после више од два сата игре.

16.09 – Тај-брејк трећег сета одлучује која репрезентација иде даље.

15.58 – Улазимо у неизвесну завршницу сусрета. Гемови иду "уз сервис" и Србија је на корак до победе – 4:6, 6:4, 5:4.

15.45 – Још један тежак гем је успео да добије освајач 16 гренд слем трофеја. Некако се држимо и водимо са 4:6, 6:4, 3:2 у трећем сету.

15.36 – Ушли смо у ритам "гем за гем". Тренутни резултат је 4:6, 6:4, 2:1.

15.31 – После новог третмана, Новак се вратио на терен и сигурно одсервирао у првом гему (4:6, 6:4, 1:0).

15:25 – Србија изједначила у сетовима! Без обзира на то што има проблема са лактом, Ђоковић је одлучио да настави меч и све негативно што се десило нашем тиму, утицало је на повећање жеље. Рубљов је наставио да се "распада" и гледаћемо трећи сет – 4:6, 6:4!

15.09 – Новак и Виктор претрпели брејк! Изузетно су бесни у српском табору на судију, који је са неколико грешака оштетио наш тим. Оно што је већи проблем у овом тренутку јесте повреда Новака Ђоковића, који је осетио бол у десном лакту. Руси су искористили све те околности и вратили брејк – 4:6, 4:3.

14.57 –  Србија прави брејк! Невероватна ситуација у којој је оштећен наш тим, више је утицала на Рубљова, који је направио двоструку сервис грешку за 4:6, 3:1.

14.51 – Мучи се српски тим, посебно када гемове почиње Ђоковић, али некако преживљава те гемове. Још један тежак је завршен за 4:6, 2:1.

14.44 – Важан гем на почетку другог сета, Србија се уписала (4:6, 1:0).

14.41 – Ђоковић и Троицки изгубили први сет! Није било много неизвесности у следећих неколико гемова, Хачанов и Рубљов су сигурно сервирали и добили први сет резултатом 4:6.

14.34 – Нови брејк Русије! У великом су налету Карен и Андреј, по добијању новог гема, опет су направили брејк, сада на сервису Троицког. Српски тим је у паду, не успева да игра на довољно високом нивоу и губи са 3:4.

14.28 – "Орлови" претрпели брејк! Није успео Ђоковић да капитализује стечену предност. Избацио је два форхенда иза основне линије, уз добар напад Хачанова, то је било довољно да Руси смање на 3:2.

14.24 – Србија прави брејк! Виктор је сигурно уписао свој гем, а потом је Србија извршила велики притисак на Карена Хачанова. Руси су неутралисали две брејк шансе, пре него што је Троицки изборио још једну и реализовао је сјајним ритерном за 3:1.

14.17 – Много лакше Руси долазе до изједначења и 1:1 у првом сету.

14.14 – Новак је први сервирао и одмах имао проблем, изгубио је два прва поена. Ипак, сервисима је дошао до изједначења, а потом поенима карактеристичним за сингл донео Србији 1:0.

14.08 – Почео меч дублова, Србија на сервису.

13.57 – Тимови Србије и Русије су изашли на загревање пред дуел одлуке.

13.50 – Промена у екипи Србије, у дублу ће наступити Новак Ђоковић са Виктором Троицким, а не Јанко Типсаревић, како је претходно планирано.

Ток меча Ђоковић – Хачанов:

13.21 – Крај меча! Новак је савладао Хачанова са два пута по 6:3 и сачувао наду Србији.

13.19 – Ас до аса, Србин води са 6:3, 5:3.

13.15 – Ђоковић прави брејк! Сачекао је своју прилику Новак, после два монотона гема. Одлично се бранио, посебно бекхендом и слао лоптице под ноге ривалу. Једна таква била је довољна за вођство од 6:3, 4:3.

13.02 – Сада мали проблеми и у сервис гему, одличан ритерн Карена за 15:30. Срећом, почетни ударац је прорадио за изједначење (6:3, 2:2).

12.59 – Два бекхенда по паралели значила су да Новак долази до 0:30 у другом гему на сервис ривала. Био је близу брејк шансе, није до ње дошао, Хачанов је отишао на 6:3, 1:2.

12.53 – Имао је Србин неколико полуприлика да нападне већ у првом гему другог дела, али је одиграо траљаве ударце. Хачанов је то искористио и добио гем са 6:3, 0:1.

12.48 – Ђоковић добио први сет! Сигурним сервисима Новак је дошао до још једног гема и првог сета, резултатом 6:3.

12.39 – По један гем на обе стране и Србија је близу првог сета – 5:2.

12.32 – Нови проблеми за фаворита, али још један тежак гем иде на конто Ђоковића. Не успева Србин да добија довољно јефтиних поена сервисом, сада је форхендом омогућио ривалу да се врати, пре него што је ипак отишао на 4:1.

12.27 – Ђоковић направио брејк! Пошто је неутралисао једну, српски играч је одличном и чврстом игром са основне линије, при резултату 30:30, сачекао грешку ривала. Брејк прилику је искористио сјајном дефанзивом и срећним лобом, за вођство од 3:1.

12.21 – Одиграо је Рус најбољи поен дана, када је "твинером", али и лошом Новаковом реакцијом дошао до брејк шансе. Међутим, други играч на АТП листи је везао три прва сервиса и повео са 2:1.

12.15 – Највише захваљујући добрим сервисима и грешкама Ђоковића, Хачанов успева да изједначи на 1:1.

12.11 – Новак је челенџом избегао брејк лопту јер је при 30:30 његов форхенд за милиметар закачио линију. После тог, добио је два поена и повео са 1:0.

12.08 – Почео је сусрет Ђоковића и Хачанова, српски тенисер први сервира.

11.57 – "Није први пут и радујем се мечу. Рубљов је играо сјајно у првом мечу, али све је отворено и даље и надамо се да ћемо имати позитиван исход после меча који предстоји", казао је Новак.

11.57 – "Победио сам га прошле године, али ово ће бити потпуно другачији меч. Подлога је другачија, прошло је годину дана и видећемо како ће сада изгледати", навео је Хачанов.

11.55 – На терену ускоро Ђоковић и Хачанов, тренутно је 1-1 у победама, а последњу је Рус остварио у финалу мастерса у Паризу прошле сезоне.

Ток меча Крајиновић – Рубљов:

11.40 – Крај меча! Убедљив пораз Крајиновића од Рубљова – 6:1, 6:2.

11.34 – Крајиновић немоћан и на брејк шансама! Две узастопне прилике да се врати један брејк, међутим, Рубљов са четири узастопна сервиса (три аса), долази до 1:6, 1:5.

11.29 – Први гем за Филипа у другом сету дошао је много касније него што смо се надали. И у овом је спасао брејк шансу и смањио на 1:6, 1:4.

11.21 – Више повратка нема! Нови брејк за Русију и крај је близу 1:6, 0:3.

11.15 – Крајиновић претрпео брејк и у другом сету! Веома лоша партија се наставља. Форхенди завршавају далеко у ауту и Рубљов поново одузима сервис за 1:6, 0:1.

11.10 – Крајиновић изгубио први сет! Очекивано, Рубљов осваја још један гем без проблема и долази до првог сета резултатом 1:6.

11.08 – Крајиновић се уписао на семафор коначно, али је вероватно већ касно за први сет јер је резултат 1:5.

11.02 – Крајиновић претрпео нови брејк! Потпуно ван ритма је Крајиновић и пасивном игром не успева да парира Рубљову. Грешком је отворио четврти гем, потом су уследила три добра поена противника за нови брејк – 0:4.

10.57 – Филип пропустио брејк прилику! Тек после 10 поена наш играч се уписао на семафор. Међутим, то му је помогло да дође до брејк шансе, али је није искористио. Андреј је везао три изузетна поена и отишао на 0:3.

10.54 – Крајиновић претрпео брејк на старту! Потпуно ван ритма био је Србин и видно нервозан. Наставио је да ниже грешке, посебно из бекхенда, и Рус је повео 0:2.

10.50 – Одличан почетак Руса, који без изгубљеног поена добија први гем. Сервис га је сјајно служио и повео је са 0:1.

10.49 – Почео меч Србије и Русије, Рубљов је први на сервису.

10.40 – Интониране су химне Русије и Србије.

10.35 – "Волим да играм за своју земљу. Имам одличан тим, они ме подржавају и то је главни разлог због којег играм на високом нивоу. Овде сам, играм одлично и то је сјајно", додао је Крајиновић.

10.34 – "Покушаћу да дам све од себе. Никада не знате када ћете меч добити или изгубити. Урадићу све да дођем до тријумфа", истакао је Рубљов пред сусрет.

– Комплетне резултате завршног турнира у Мадриду погледајте ОВДЕ.

– Шест ствари које би требало да знате о Дејвис купу прочитајте ОВДЕ.

– Све о новом турниру у чијој реформи је главну реч водио фудбалер Барселоне Ђерар Пике, прочитајте ОВДЕ.

– После победе над "триколорима" ИТФ се опростио од Јанка Типсаревића. Опширније о томе прочитајте ОВДЕ.

– Интервју Радомира Антића, најпознатијег навијача Србије у Мадриду, који је дао за РТС прочитајте ОВДЕ.

– Изјаву Новака Ђоковића за РТС после меча са Французима прочитаје ОВДЕ.

– Изјаву Филипа Крајиновића за РТС после меча са Французима прочитајте ОВДЕ.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару