Ђоковић за РТС: Биће тесно са Русима, али верујем у овај тим

Новак Ђоковић задовољан игром тима против Француске. Србија у четвртфиналу Дејвис купа игра против Русије, а Новак не сумња у успех уколико српски тенисери буду играли као данас.

На надмоћан начин репрезентација Србије освојила је прво место у А групи и пласирала се у четвртфинале Дејвис купа, осми пут у последњих десет година.

"Одлични мечеви, и Филипов и мој, успели смо да решимо овај дуел већ после синглова, што је јако битно. Имамо неколико комбинација за дубл, али нисмо претерано уиграни. Цонга је био у форми, али Филип је одиграо фантастично! То је мени дало крила и растерећено сам ушао у меч са Пером", рекао је Ђоковић.

Он је савладао Беноу Пера са 2:0, чиме је Србија обезбедила победу.

"Пер је врло талентован, јако непредвидив играч, способан да добро сервира и буде агресиван, а онда одједном направи неколико некарактеристичних грешака... Било је битно да останем усредсређен до краја, што је био случај. Био сам бољи у другом сету, обавио сам посао до краја", рекао је Ђоковић.

Дубл неће утицати на резултат, али Новак сматра да је врло важан.

"Сада је на реду дубл, није резултатски битан, али јесте за тренинг – да се Јанко и Виктор уиграју, играју против најбољег дубла тренутно на свету", оценио је Новак.

У четвртини финала, Србија игра против Русије, већ у петак.

"Руси су једна од најквалитетнијих репрезентација овде, биће тесно. Оба сингл дуела су отворена, али верујем да смо у јако доброј форми и ако наставимо овако, имамо доста добре шансе", рекао је Новак.

Ђоковић ће играти против Карена Хачанова, који га је савладао у финалу мастерса у Паризу прошле године.

"Нисмо играли од тог финала. У дворанским условима јако добро игра, Рубљов такође, Данил је имао добре победе против Федерера и других играча, игра најбоље у животу... И Филип и ја ћемо морати да играмо на високом нивоу како бисмо успели да победимо", рекао је Ђоковић.

Дуел са Русијом почиње у петак од 10.30, а први ће на терен Филип Крајиновић и Андреј Рубљов. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару