Болне гримасе и проблем са раменом – велика брига за Ђоковића

Новак Ђоковић је остварио нову победу на Ју-Ес опену, али је поприлично забринуо своје навијаче због повреде коју је погоршао током дуела са Хуаном Игнасиом Лондером. Ђоковић је осећао болове у левом рамену и пре овог меча, али су се они појачали још у првом сету.

Новак је у више наврата тражио помоћ физиотерапеута, који му је у свакој слободној паузи масирао болно место.

Највише проблема му је нелагодност у рамену задавала приликом бекхенда, па је више пута на лицу имао болну гримасу приликом извођења овог ударца.

"Дефинитивно се то одразило на сервис и бекхенд. Не желим да причам превише о томе, желим да честитам противнику на борби и такмичарском дугу. Била је ово максимална победа, али веома тежак меч. Разменили смо доста удараца, посебно у другом сету у којем је водио 3:0. Пронашао сам тада неколико добрих удараца и то је било кључно за победу", рекао је Ђоковић непосредно по завршетку.

Срећом, упркос великим осцилацијама, бранилац титуле у Њујорку је остварио победу у три сета, резултатом 6:4, 7:6 (7-3), 6:1.

Ипак, оно што је све на стадиону "Артур Еш" занимало јесте у каквом је стању.

"Ово је нешто што вучем неко време. Није лако када осећате бол, морате да се прилагођавате, скраћујете поене и користите своје шансе... Настављам даље, није први пут да се суочавам са оваквим ситуацијама", додао је Новак и открио како ће искористити слободан дан за опоравак:

"Заледићу своје раме како бих га залечио. Видећемо како ће бити."

Још није познат степен повреде коју ће имати прилике да санира до петка, када буде играо са победником сусрета Душан Лајовић – Денис Кудла.

Последњи гренд слем сезоне игра се за наградни фонд од 57 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару