Циципас зауставио Крајиновића

Српски тенисер Филип Крајиновић савладан је од Стефаноса Циципаса са (7:5, 6:3,6:7/5:7/,7:6/8:6 у наставку меча који је синоћ прекинут због мрака. Грка у наредном колу чека меч са Швајцарцем Стеном Вавринком који је, такође у наставку прекинутох меча због мрака, са 3:0 (7:6 (7:5),7:6(7:4),7:6(10:8)) савладао Бугарина Грегора Димитрова.

После јучерашњих 2:0 за Грка (7:5, 6:3) и 5:5 у трећем сету, у данашњем наставку Филип Крајиновић је у драматичном финишу тај-брејка освојио трећи сет са 7:5 за смањење предности противника на 1:2 и успешно се вратио у меч.

У наставку је уследила равноправна борба све до средине четвртог сета када Крајиновић осваја прву брејк шансу коју претвара у вођство са 4:3, а потом добија свој сервис гем упркос чак три брејк шансе које је имао Циципас. Ипак, не успева да освоји сет јер Грк чини преокрет враћајући брејк за 5:5, а потом осваја свој сервис за 6:5. Крајиновић сервира за останак у мечу и успева да и четврти сет уведе у тај-брејк који, ипак осваја Циципас са 8:6 за коначну победу са 3:1.

У наредном колу Стефаноса Циципас ће се сатати са Швајцарцем Стеном Вавринком који је, такође у наставку прекинутох меча због мрака, са 3:0 (7:6 (7:5),7:6(7:4),7:6(10:8)) савладао Бугарина Грегора Димитрова.

Крајиновић има за чиме да жали јер је пре прекида меча у првом сету испустио брејк предности, а у трећем великих 5:2 у гемовима, уз две сет лопте. 

Ток меча:

13.38 - Победа Циципаса. Грчки тенисер успева да освоји тај-брејк четвртог сера са 8:6 за коначну победу од 3:1 у сетовима.

13.22 - Крајиновић на 6:5 за Циципаса сервира за останак у мечу и успева да изједначи на 6:6 и играће се нови тај-брејк.

13.18 - Циципас осваја брејк за изједначење на 5:5 у финишу четвртог сета.

13.09 - Крајиновић успева да анулира чак три брејк шансе до којих је дошао Циципас и да сачува свој сервис гем за 5:3.

13.01 - Брејк за Крајиновића и вођство у четвртом сету! Српски тенисер на сердини сета успева да дође до прве брејк шансе коју претвара у вођство од 4:3 у четвртом сету. Крајиновић сервира да потврди предност.

12.44 - Брејк за Циципаса! Наш тенисер не успева да потврди предност јер Грк осваја две брејк шансе од којих већ прву претвара у изједначење1:1 у четвртом сету.

12.40 -Брејк за Крајиновића! Српски тенисер наставља одличну игру и већ на старту успева да освоји сервис гем противника за вођство од 1:0 у четвртом сету.

12.35 - Крајиновић осваја трећи сет у тај-брејку са 7:5 за 2:1. Већ на старту Циципас успева да освоји мини брејк, али Крајиновић узвраћа, па тај-брејк улази у драматичну завршницу коју Крајиновић у финишу осваја брејком за 7:5.

12.26 - Сет улази у тај-брејк. И Циципас успева да освоји свој сервис па ће победника одлучити тај-брејк.

12.20 - Настављен је меч Крајиновића и Циципаса. Крајиновић сервира и успева да сачува свој сервис гем за 6:5 у трећем сету.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару