Ђоковићева рутина за пласман у треће коло у Паризу

Први рекет Србије и света Новак Ђоковић је рутински и убедљиво са 3:0 савладао Швајцарца Хенрија Лаксонена са 3:0 у сетовима. Наредни ривал Новаку биће Италијан Карузо.

Ђоковић је први међусобни дуел са Лаксоненом добио по сетовима 6:1, 6:4 и 6:3, у мечу који је трајао 95 минута.

Одлично је српски ас започео овај дуел, слао прецизне и јаке ударце са основне линије, којима је "шетао" ривала, и за свега 23 минута и два направљена брејка дошао до вођства. Било је 6:1.

Други сет донео је много бољу и агресивнију игру швајцарског играча, који је једном успео да одузме сервис Новаку и то "са нулом", али је ипак два пута поклекао у својим сервис-гемовима, па је то било довољно Ђоковићу да освоји и други сет, овога пута са 6:4.

Трећи и испоставиће се последњи сет Ноле отвара на идеалан начин – брејком, који касније рутинском игром чува до самог краја, када прави још један и долази до трећег сета (6:3), максималне победе и пласмана у треће коло париског гренд слема.

Наредни ривал биће му Италијан Салваторе Карузо, тренутно 147. играч на АТП листи.

Он је у главни жреб дошао из квалификација, а до дуела са Новаком након победе против Жила Симона од 3:0. Тај меч планиран је за суботу.

Ток меча: 

15.59 – Новим брејком, Ђоковић долази до 6:3 у трећем сету и укупне победе од 3:0, која га води у трећу рунду париског гренд слема.

15.45 – На средини трећег сета Ђоковић рутинском игром чува рано стечени брејк, 4:2. 

15.33 – Потврда брејка, 2:0 за српског и светског броја један. 

15.29 – Идеалан почетак за Ђоковића у трећем сету, брејк већ у првом гему уз одличне ударце. Чини се да Новак жели што пре да заврши овај "посао"... 

15.25 – Добар сервис-гем за Ђоковића у десетом гему трећег сета био је довољан за освајање тог дела игре са 6:4 и доласка на сет од пласмана у треће коло. 

15.18 – Потврђује Ђоковић брејк уз мало муке, води са 5:3. 

15.13 – Трећи узастопни брејк у другом сету, други за Новака, који сада води са 4:3 и има врло битан сервис. 

15.08 – Експресно, "са нулом" Ласконен враћа брејк, 3:3. 

15.05 – После велике борбе, најдужег гема у досадашњем току меча Ђоковић користи пету брејк шансу, долази до предности од 3:2 и има сервис. Лаксонен знатно агресивнији и прецизнији него у првом сету... 

14.50 – Други сет почиње сигурним сервисима оба играча, 1:1. 

14.45 – Некако је Лаксонен успeо да освоји гем на свој сервис, али је Новак потом освојио свој четврти, за освајање првог сета, резултатом 6:1. 

14.33 – Убрзо после првог, ево и другог брејка за Ђоковића. Сјајним ударцима са основне линије први рекет света "терорише" Швајцарца на старту. 

14.26 – Већ у првом сервис-гему Лаксонена, Новак прави брејк, води са 2:0 и има сервис. Одличан, пре свега сигуран почетак српског аса. 

14.20 – Почео је меч, Новак први сервира... 

14.13 – Играчи су изашли на терен, меч ускоро почиње... 

13.07 – Наоми Осака и Викторија Азаренка играју трећи сет на терену "Сузан Ленгле", па меч Новака Ђоковића неће почети пре 14.00.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару