Агаси: Новак и ја почињемо да верујемо један другоме

Тренер Новака Ђоковића Андре Агаси рекао је за "Ројтерс" да је најважније за њихов однос да верују један другоме. Осмоструки гренд слем шампион каже да још учи о Новаку и да је главни циљ натерати играча да не размишља о стварима на које не може да утиче.

Агаси је пре неколико дана прославио мали јубилеј – 25 година од освајања титуле на Вимблдону, а Американац је тренутно фокусиран на то да врати Ђоковића на сам тениски врх.

"Новак је сјајна особа, уживам у његовом друштву. Изузетно га поштујем и мислим да смо почели да верујемо један другом", рекао је Агаси за Ројтерс.

Агаси је у каријери освојио сва четири гренд слема, а главни циљ као Новаковог тренера је да врати српском тенисеру "убилачки" инстинкт, а за то је потребно да раде "обе стране".

"За сада још учимо један о другоме. Мој посао је да знам све о њему и на томе је тренутно фокус. Онда треба наћи шта је то што ће из њега извући максимум и – проблем решен. Ипак, то захтева поверење, поверење које ћу му усадити да на терену не буде оклевања", каже Агаси.

Американац, којем је ово први тренерски посао у каријери, сматра да је потребно да се Новак фокусира на спортске елементе које може да контролише.

"За сада сам задовољан Новаком, када је у питању жеља, борба и егзекуција. Треба заборавити на ствари на које не можеш да утичеш, као што су услови на терену, ветар, погрешне одлуке судија и томе слично", сматра Агаси.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи