Димитров и Квери у осмини финала, победе Мугурусе и Кузњецове

Бугарски тенисер Григор Димитров пласирао се у осмину финала лондонског Вимблдона, пошто му је Израелац Дуди Села предао меч због повреде. Победе оствариле Магуруса, Кузњецова и Рибарикова.

Села је предао меч после другог сета и сат времена игре, а Димитров је водио са 6:1, 6:1.
Села је постао девети тенисер који се повукао са овогодишњег Вимблдона. Седморица су предали мечеве у првом колу, а један тенисер у другом колу.

Полуфиналиста Вимблдона из 2014. године Димитров ће у осмини финала играти против победника дуела седмоструког освајача Вимблдона Швајцарца Роџера Федерера и Немца Мише Зверева.

Амерички тенисер Сем Квери пласирао се у осмину финала пошто је победио Француза Жоа Вилфреда Цонгу после пет сетова, 6:2, 3:6, 7:6, 1:6, 7:5.

Меч је у петак прекинут због мрака после два сата и 54 минута, при резултату 6:2, 3:6, 7:6, 6:5 за Кверија, а данас је трајао само четири минута, пошто је Американац одузео сервис Цонги у 12. гему.

Квери ће у осмини финала играти против Јужноафриканца Кевина Андерсона.  

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса пласирала се у осмину финала пошто је победила Румунку Сорану Кирстеу са 6:2, 6:2. Мугуруса ће играти против победнице дуела прве тенисерке света Анджелик Кербер из Немачке и Американке Шелби Роџерс.

У осмину финала пласирала се и Рускиња Светлана Кузњецова, која је за нешто више од сат времена победила Полону Херцог из Словеније са 6:4, 6:0. Седми носилац Кузњецова ће играти против победнице дуела Пољакиње Агњешке Радванске и Тимее Бачински из Швајцарске.

Словакиња Магдалена Рибарикова пласирала се у осмину финала победом против Украјинке Лесије Цуренко са 6:2, 6:1. Рибарикова ће играти против боље из дуела хрватске тенисерке Петре Мартић и Казахстанке Зарине Дијас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи